6 Jul

3 vedete fashion care nu si-au dat niciodata bacalaureatul

Lumea modei se “hraneste” cu modele extrem de tinere, asa ca nu e de mirare ca multe dintre ele abandoneaza scoala de indata ce sunt remarcate de agenti. Semnarea contractului cu o agentie de fashion coincide, de multe ori, cu abandonarea sau doar amanarea anilor de scoala.

Nu te-ai astepta insa ca si in randul fashion designerilor sa gasesti cativa certati cu scoala. Si inca de la varste fragede. Iata trei dintre cei mai bine cotati designeri ai lumii care nu considerat necesar sa-si dea examenul de bacalaureat.  Ceea ce nu i-a impiedicat insa sa creeze adevarate imperii ale modei.

Alexander McQueen

Incepem cu regretatul designer Alexander McQueen, cel care anul trecut si-a pus capat zilelor (nu are nici o legatura cu bacul, fiti pe pace :)). La 16 ani, a ales sa renunţe la studii si s-a dedicat uceniciei la o scoala de coitorie traditionala britanica.  La scurt timp dupa aceasta, a invatat sa croiasca si costume de teatru, ceea ce l-a jutat mult in cariera de designer, cum singur recunostea.

Christian Louboutin

Daca la 12 ani incepea sa chiuleasca de la scoala, preferand show-urile dansatoarelor din cluburile de noapre, Christian Louboutin devine un adevarat guru in materie de incaltaminte feminina.

Dupa cum a declarat mai tarziu, designerul francez a fost influentat de un interviu televizat cu Sophia Loren in care vedeta spunea despre sora ei  ca a fost nevoită să părăsească şcoala la 12 ani însa la 50 de ani si-a terminat studiile. “Toata lumea a apaludat! Şi m-am gandit ca daca voi regreta, macar voi fi ca sora Sophiei Loren!”, a spus Louboutin.

Paul Smith

Designerul britanic Paul Smith a abandonat scoala la 15 ani, vrand sa faca ciclism de performanta. Nu i-a iesit, caci a avut un accident la scurt timp, dar nici la scoala nu s-a mai intors. S-a reprofilat in schimb pe moda, unde a devenit unul dintre cei mai talentati designeri ai lumii.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *