Oricate masuri de preacutie mi-as fi luat, tot n-am scapat fara sa vizualizez pe ici, pe colo, si anume in momentele esentiale, nunta regala, “nunta secolului”, cum titrau cotidianele si prompteristele, intr-o totala lipsa de logica si de inspiratie, ca doar secolul inainte mult mai este si deci multe nunti se mai pot intampla din 2011 pana-n 2099.
Si daca m-a impresionat ceva cu adevarat la indelung trambitata nunta, acelea au fost nu costumele deux-pieces, nu siragurile de perle veritabile, nici chiar rochia de mireasa. Palariile sculpturale, fanteziste si lucrate cu migala de artizan, ele m-au fascinat din prima clipa.
Cine se afla in spatele acestor mici opere de arta, accesorii high fashion la Londra, de la care porneste intregul outfit al participantelor la nunta regala? Genialul palarier de origine irlandeza, Philip Treacy. Nascut intr-o familie numeroasa, tanarul, constient de mic de talentul sau artistic, a studiat la Colegiul National de Arta si Design din Dublin.
Ajuns la 44 de ani, designerul Philip Treacy e considerat un adevarat guru al palariilor, reusind sa le transforme din simple accesorii in adevarate opere de arta. A creat palarii pentru colectiile regretatului Alexander McQueen, pentru Karl Lagerfeld, pentru Valentino sau pentru Ralph Lauren. Palariile fanteziste din Harry Potter sunt, de asemenea, creatie Philip Treacy. Nu e de mirare asadar ca la orice eveniment regal, palariile cele mai spectaculoase sunt piese de rezistenta din colectia impresionanta a palarierului irlandez.
Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.