15 Jan

Adevarul despre hainele la reducere

Foto via businesswings.co.uk

1, 2, 3. Gaaaataaa! Sezonul hainelor la reducere a inceput! Motiv sa tabaram cu totii, cu mic, cu mare, cu sau fara bani in buzunare, cu sau fara lista de cumparaturi, prin magazine. Magazine pe vitrina carora e scris cu litere de-o schioapa, in culori vibrante “lichidare de stoc”, sau “reducere X%”.

Ce se ascunde insa in spatele acestor reduceri atat de sonor trambitate? E, in fapt, un fel de curatenie generala, asa, ca de inceput de an in magazinul de haine respectiv. O defrisare, ca sa spunem asa. Stocurile de anul trecut se cer epuizate, ca sa faca loc colectiilor noi, asa ca hainele care nu s-au vandut si au zacut pe rafturi cu lunile sunt acum scoase la vanzare la pret redus.

Mai mult, se vede pe fetele celor care isi cauta cu infrigurare haine la reduceri pe masura lor, o dezamagire profunda. Asta pentru ca nu se prea gasesc masuri mici si normale. XS, S, sau M sunt rara avis pentru stocurile de haine la reducere. Un motiv ca se intampla asa e si faptul ca e o practica veche printre vanzatorii de haine sa-si puna deoparte haine ca sa astepte sezonul de reduceri. Dupa care sa si le cumpere, mai ales ca beneficiaza de discount consistent, care se aplica si daca marfa e la reducere. So…

Se mai intampla uneori sa apara tam-nesam cate o haina marimea S la reducere pe raft. De ce oare? Simplu, pentru ca vanzatorul care a “dosit-o” se razgandeste si nu mai vrea sa si-o cumpere.

Cam asta e adevarul despre hainele la reducere, asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa dati buzna prin magazine!

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *