Skip to content

Alergare, hidratare și o prietenă, ca o lumină călăuzitoare

Când am început să alerg, acum un an, am convins-o și pe vecina de la 1 să mi se alăture. Ne plângeam amândouă de kilogramele în plus și de lipsa de motivație de a scăpa de ele, așa că alergatul a venit ca un gest firesc. Ne temeam de efortul uriaș la care ne înhămam, dar nu aveam cum să prevedem, pe 1 aprilie 2021, enormele beneficii pe care ni le va aduce alergatul într-un timp atât de scurt. S-a dovedit a nu fi o zi a păcălelilor, ci dimpotrivă.

Dincolo de corpurile mult mai tonifiate pe care le avem, un an mai târziu, alergatul împreună cu vecina s-a dovedit a fi rețeta pentru o legătură strânsă. A devenit în scurt timp omul căruia îi împărtășesc secrete, care mă ascultă și îmi dă un sfat la nevoie. Ca să vă faceți o idee, eu sunt genul de om care se plânge de câte ori are ocazia, iar ea e genul care ascultă, dar nu așa, de complezență, ci cu lumina aceea în ochi pe care au au cei care sunt realmente interesați de discuție și implicit de persoana ta. Pe scurt, am devenit BFFs.

Alergările noastre au devenit prea lungi pentru discuții scurte

Cum adăugam tot mai mulți kilometri alergărilor noastre de weekend, conversațiile de complezență de la început s-au transformat în reale povești despre frustrările acumulate de-a lungul săptămânii, despre momentele stânjenitoare, de care ne trezeam amândouă răzând, ceea ce era o reală eliberare. Și, mai ales, vorbbeam despre trucuri de frumusețe. De la prietena mea am aflat despre produse cosmetice de îngrijire ten de la Allurene Cosmetics.

Dar să vă spun cum a început periplul meu în lumea Allurene Cosmetics. Am început să mă plâng de tenul meu care, din cauza alergărilor lungi prin vânt și prin soare, dădea semne de deshidratare. Unde mai pui că începuseră să-mi apară câteva riduri la colțurile ochilor, extrem de enervante, mai ales că nu aveam cum să nu le văd, ori de câte ori mă uitam în oglindă. Prietena mea mi-a deschis ochii în legătură cu un ritual de îngrijire care ajută tenul să se revitalizele și care îl pregătește să facă față (la propriu) factorilor atmosferici.

Răsfăț pentru ten, cu Allurene Cosmetics

Foto via Allurene | Pagina de Facebook

 

Prietena mea mi-a vorbit cu atâta emfază despre produsele cosmetice testate dermatologic de la Allurene Cosmetics, de care, recunosc, auzeam pentru prima dată, încât m-a convins să le încerc pe propria-mi piele. Cum teluk meau era un ten frumos, sănătos și îngrijit cu cele mai bune produse cosmetice, pregătite cu drag în România, m-am orientat, la recomandarea ei, spre produsele de îngrijire Allurene, care sunt testate dermatologic și pot fi folosite de la 18+ ani. Bine, eu am depășit de mult vârsta, dar spun asta pentru domnișoarele care vor să-și înceapă cu dreptul periplul de skincare.

Mi-am pus la punct, ghidată de sfaturile ei, un ritual de îngrjire in toată regula. Folosesc dimineața și seara apa micelară Allurene pentru demachierea și tonifierea tenului și a pielii sensibile din jurul ochilor, testată dermatologic și oftalmologic. Cu ingrediente precum extract din lucuma, care oferă o curățare blândă, menajează bariera protectoare a pielii și curăță delicat, respectând echilibrul natural al pielii, Cobiophytonic, ce ajută la reducerea cearcănelor, cu rol antiinflamator și efect calmant și decongestionant și Cobiobright, care sporește luminozitatea și strălucirea pielii, împiedică degradarea colagenului și uniformizează culoarea pielii, apa micelară a devenit în scurt timp un produs esențial în ritualul meu de îngrijire.

Foto via Allurene | Pagina de Facebook

 

Îmi trebuia ceva puternic hidratant, așa că pe lângă crema hidrantată Allurene, folosesc și serul de hidratare Allurene. Le aplic cu strictețe dimineața și seara pe față, gât și decolteu, pe pielea curățată și/sau demachiată în prealabil. Atât crema, cât și serul conțin Hydrotensil, ce asigură hidratare intensă și de durată, acţionând dual, prin refacerea rezervelor hidrice din piele şi diminuarea pierderilor transepidermale de apă și Biohidractil, cu rol de hidratare pe termen lung și îmbunătățirea flexibilității și fineții pielii. Crema conține și Hydrargan, cu rol de hidratare, vitaminizare și antioxidant, ce combate uscarea și pierderea elasticității pielii și Phytosqualan ce redă suplețea și elasticitatea pielii și previne pierderile transepidermale de apă, cu un puternic efect de hidratare.

Cu asemenea ingrediente naturale, fără parabeni, brandul Allurene s-a dovedit a fi ca un balsam peste rană pentru tenul meu de alergătoare. Trebuia să fac ceva și cu pielea din jurul ochilor, care devenea tot mai ternă și lipsită de vitalitae, parte din cauza vârstei, parte din cauza machiajului pe care-l aplic aproape zilnic.

Am ales crema contur ochi Allurene, creată special pentru a reduce ridurile și cearcănele. Produsul, testat dermatologic și oftalmologic, se potrivește perfect pentru zona sensibilă din jurul ochilor. O aplic după demachierea tenului cu apa micelară despre care v-am povestit deja. Pe lângă Phytosqualan, despre care am vorbit mai sus, crema contur ochi Allurene mai conține și Hyaceramidil, ingredient special destinat îngrijirii zonei sensibile din jurul ochilor, predispusă la apariția ridurilor, și Cobiophytonic, ce ajută la reducerea cearcănelor, cu rol antiinflamator și efect calmant și decongestionant.

Ritualurile de după alergare sunt la loc de cinste

Ce-ar fi o alergare bună fară un ritual de după? O cafea să ne încălzim după o alergare într-o dimineața de iarnă, sau un vin fiert după o alergare de seară. Prilej de și mai multe povești și râsete cu prietena mea cea mai bună.

A fost un an bun după un an greu, un an în care alergările împreună cu my BFF și noul ritual de îngrijire a pielii mi-au adus disciplina de care aveam atâta nevoie în viața mea. Și partea cea mai frumoasă e că disciplina nu vine, așa cum s-ar putea crede, cu plictiseală și conformism, ci dimpotrivă, cu încredere în mine, cu un corp mai tonifiat, cu un ten revitalizat și cu o prietenă pe viață.

Dar tu? Cum ai ajuns să ai un ritual de îngrijire sănătos? Te aștept în secțiunea de comentarii, poate îi inspirăm și pe alții.

 

Video baza Pexels.com, montaj Canva

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de primăvara 2022.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *