In sfarsit picioarele noastre si-au castigat libertatea.
Libertatea de a ne purta dezvelite, mangaiate doar de faldurile rochiei si de adierea vantului varatec sau, daca sunteti prietena cu marea, a brizei. Libertatea de a umbla nestingherite si neacoperite de straturi de haine si de pantofi care sa le incorseteze gleznele. Libertate care, vai, poate fi umbrita din moment in moment de ele, nesuferitele si dureroasele bataturi. Plus, desigur, de pielea ingrosata… galbuie si cornoasa, ca sa fiu mai precisa.
Suntem in plin sezon al sandalelor. Al sandalelor noi. Pana aici toate bune si frumoase, ramane doar sa defilam cu noua pereche de sandale, cu mandria si gratia de care dispunem. Atata doar ca ele, bataturile, sunt prietenele nedespartite ale sandalelor noi. Cum putem preveni aparitia lor? Trucul meu este sa ma blindez cu plasturi, de la calcaie pana la degete, ori de cate ori le scot in oras pe ele, sandalutele noi.
Nici macar medicii cei mai de soi nu au cazut de acord asupra unei cauze general valabile, responsabile pentru aparitia bataturilor. Se da vina, in general, pe anotimp, pe stilul de viata, pe calitatea sandalelor si pe inaltimea tocurilor.
Bataturile sunt straturi cornoase ale pielii care se formeaza ca o reactie a organismului la frecare si la apasare continua. Ele pot fi insa si semnale de alarma ale unor boli interne.
Daca va treziti cu o batatura suspecta sub cel de-al patrulea deget al piciorului drept, este posibil sa suferiti de o bala cardiaca.
Daca in schimb aveti bataturi pe bolta plantara a piciorului stang, cautati-va de posibile dereglari intestinale. Daca bataturile s-au aciuiat pe partea care uneste bolta plantara de calcai, pot anunta pericolul unei apendicite.
Sa vedem care sunt metodele cele mai sigure de a le lichida. Solutiile pe baza de acid salicilic pe care le gasiti in farmacii inmoaie bataturile si pielea ingrosata. Pentru mentinerea pielii fine a picioarelor folositi creme speciale pentru hidratare. Pentru bataturi cu radacini adanci – calusuri – folositi aparatul de indepartare a bataturilor si a pielii ingrosate cu lame de rezerva de la Scholl. Bataturile mai noi si mai moi tratati-le cu creme si solutii. Exista si plasturi impregnati cu solutie de acid salicilic, care le inmoaie si le indeparteaza.
Pe timp de vara, picioarele noastre au nevoie de ingrijire speciala si de ce nu, de un dram de rasfat. Faceti bai cu plante aromatice (lavanda si arnica pot face minuni), care se le improspateze si sa le tonifice, asa incat sa le redati libertatea si bucuria de a umbla nestingherite in acest sezon.
STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!
Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.