Skip to content

Cele 3 criterii după care aleg o canapea extensibilă pentru living

Cum alegi cea mai bună canapea extensibilă pentru acasă? Cum ar trebui să arate canapeaua perfectă pentru living și ce proprietăți ar trebui să aibă? Citește acest ghid pentru a alege informat.

Într-o lume ideală, noi toți am avea o locuință suficient de mare pentru a putea avea dormitoare special pentru musafiri. Realitatea este că majoritatea dintre noi trăim în spații mult mai mici și modeste. Asta nu înseamnă însă că nu putem avea oaspeți care să rămână peste noapte la noi.

Dacă ești ingenios, nu trebuie decât să îți folosești cu cap spațiul din living. Aici intervine importanța unei canapele extensibile, soluția perfectă pentru această situație.  Dacă îți dorești ca musafirii tăi să aibă parte de o noapte confortabilă, trebuie să o alegi pe cea mai bună.

Unde găsești canapele extensibile de calitate, confecționate din materiale durabile, afli în acest articol.

 

Cum ar trebui să arate canapeaua extensibilă perfectă pentru living?

Așa cum interfața digitală revoluționează prin elementele ei de design un website sau o aplicație, interfața unei sufragerii se schimbă radical atunci când alegi o canapea extensibilă care să se integreze perfect în decor.

Nu doar catwalk-ul determină tendințe de la sezon la sezon, moda interioarelor nu rămâne nici ea în urmă. Imi place ca, din când în când, să rearanjez și să reinventez locuința, așa încât să mă simt cu adevărat ca acasă, indiferent dacă stilul e unul clasic, somptuos sau minimalist, modern.

Eu prefer simplitatea, liniile curate, spațiile aerisite, fără prea multe piese de mobilier. Canapeaua își va pune amprenta asupra spațiului și îi va aduce vibrația pe care mi-o doresc pentru livingul meu.

Dacă și tu visezi la un makeover al sufrageriei tale, o canapea confortabilă și aspectuoasă este piesa de rezistență care, dacă e bine aleasă și integrată corect în decor, va stârni admirația oaspeților tăi.

Pe lângă o tapițerie de calitate, în ton cu perdelele, pernele au puterea de a crea o atmosferă cozy. Cine nu-și dorește să se afunde în moliciunea lor catifelată, din materiale organice, care să filtreze lumina într-un mod cât mai plăcut?

 

De ce aș alege canapeaua extensibilă RP65 pentru livingul meu plin de plante?

canapea extensibila pentru living

Sursa foto: Biano.ro

 

Sufrageria mea nu are multe piese de mobilier, dar e plină de plante. Untr-un astfel de decor cu aspect scandinav, comode din MDF alb, etajere discrete și tablouri minimaliste, o canapea masivă, cu tapițerie catifelată, de un roz prăfuit,  se potrivește perfect cu verdele plantelor și cu albul mobilei.

Am ales o canapea în stil romantic, derivat din stilul clasic, însă se diferențiază de acesta prin prisma atmosferei boeme, ușor feminine a elementelor. Tapițată cu materiale fine, precum catifeaua, în nuanțe deschise, pastel, canapeaua nu numai că va avea un impact vizual incredibil, dar va fi și extensibilă, așa încât să-mi acopere nevoile mai practice.

Alte proprietăți pentru care am ales acest model sunt:

Mecanismul de dormit „Disclosure”, unic prin faptul că partea care se mișcă, se mișcă fără a atinge podeaua, așa încât parchetul este protejat de posibile zgârieturi.

Aceeași țesătură, așa încât tesătura din spatele mobilierului nu este diferită de cea principală a canapelei. Acest detaliu îmi permite să așez canapeaua în mijlocul camerei, astfel încât biroul să-mi rămână lângă geam, că să am parte de lumină naturală mai multă.

Arcurile tip Zig Zag sunt dintre cele mai populare în producția de mobilier tapițat. Sunt montate la aceeași distanță unul de cealălat pe rama mobilierului. Datorită formei lor șerpuite, aceste arcuri sunt elastice și durabile, ceea ce face ca mobilierul tapițat să mențină același confort de ședere pe toată durata utilizării.

 

Cum alegi o canapea extensibilă?

colaj canapele Biano

Colaj realizat cu Canva, canapele sursa Biano.ro

 

Dacă ești pus pentru prima dată în fața deciziei de a achiziționa o canapea extensibilă, sau dacă nu ești sigur ce anume îți dorești, s-ar putea să ai în față o alegere greu de luat.

Cu atâtea modele de canapele existente pe piață, cel mai bine ar fi să te informezi din timp. Pentru a-ți ușura decizia, pune-ți înainte de a face achiziția câteva întrebări-cheie.

Care este dimensiunea potrivită? Din ce material trebuie să fie aceasta? Din ce să fie făcută salteaua? Ce tip de sistem de extensie este cel mai bun?

Evaluează-ți corect așteptările

Primul pas este să stabilești ce așteptări ai de la o canapea extensibilă și să îți măsori cu precizie spațiul în care o vei amplasa.

Apoi, gândește-te ce funcționalități ai vrea să aibă canapeaua respectivă. Vrei să doarmă pe ea musafirii ocazionali? Vrei să dormi pe ea în majoritatea timpului? Să îți bei cafeaua sau berea în timp ce te uiți la serialul preferat? Ai copii mici, animale de companie?

Cu ce frecvență o vei folosi la dormit? Dacă o vei folosi frecvent pentru dormit, ia în considerare să aibă o saltea confortabilă și rezistentă, ca să nu te răscolești în pat toată noaptea.

 

Alege cu atenție locul unei vei amplasa canapeaua și forma pe care o va avea aceasta

În funcție de stilul tău de viață, poți alege canapeaua cu fața spre TV, dacă acolo ai de gând să lenevești pe ea la emisiunea favorită. Dacă ai de gând să-ți inviți des prietenii la o seară plină de râsete, orientează-te spre o canapea modulară, sau sub formă de semicerc. O familie mare va aprecia o canapea în formă de U, pe care se vor putea relaxa cu toții.

Pune calitatea pe primul loc

canapea extensibila gri

Sursa foto: Biano.ro

Pe lângă faptul că achiziționarea canapelei perfecte pentru living trebuie să se încadreze într-un buget, criteriie estetice și funcționale nu pot fi trecute cu vederea. Stil, funcționalitate, confort și rezistență, ni le dorim pe toate de la o canapea bună.

Dacă vă întrebați unde am găsit canapeaua perfectă pentru living, vă mărturisesc că nu am găsit-o eu, ci motorul de căutare Biano, care mi-a salvat timp prețios. În loc să-mi petrec timpul alergând de la un magazin la altul, mi-am făcut cercetarea de piață și alegerea finală din fotoliu, cu câteva clickuri.

Dacă nu ai aflat până acum ce este Biano, trebuie să știi că reprezintă un nou mod de achiziționare a produselor de mobilier și decorațiuni. Cu Biano poți cumpăra smart și produse de mobilier – așa cum ești obișnuit să o faci în alte servicii. Folosind tehnologii precum căutare folosind imagini, recomandarea produselor similare, sortare inteligentă, personalizarea conținutului, filtre specializate sau analiză avansată, Biano are tot ce trebuie pentru a deveni motorul tău preferat de căutare de mobilă.

Tu de unde îți faci achizițiile pentru o casă așa cum ți-o dorești? Și care sunt criteriile după care alegi canapeaua perfectă pentru livingul tău? Te invit să vii cu sfaturile tale valoroase în secțiunea de comentarii.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *