24 Sep

Cindy Crawford, fotomodelul cu pedigree. Academic.

Putine dintre modelele din vechea garda au studii universitare, majoritatea dintre ele limitandu-se la a-si etala imaginea prin reviste de fashion, pe catwalk, prin filme sau in industria TV.

Cindy Crawford a vrut mai mult. A studiat ingineria chimica la Universitatea de Nord-Vest, unde a avut chiar si bursa. Fascinanta lume a modei a atras-o insa si pe ea, renuntand la cariera academica in favoarea runway-ului. Si, daca ii analizam cariera de supermodel, a facut alegerea castigatoare.

Nascuta in zodia Varsatorului, pe 20 februarie 1966, Cindy Crawford a fost remarcata de un fotoreporter pe cand avea 16 ani. Un an mai tarziu, tanara americanca participa la concursul  Look of the Year de la Elite Model Management, compania de modele care o adopta mai intai in Chicago, apoi in Manhattan.

Cariera ei de supermodel a insemnat peste 400 de aparitii in reviste de profil: Vogue, W, People, Harper’s Bazaar, Elle, Cosmopolitan, si Allure. Alunita de deasupra buzei superioare i-a dat putin de furca la inceputul carierei, cand a fost stearsa pe primele aparitii in revista, pentru ca mai tarziu sa devina un semn distinctiv al unei frumuseti aparte, intr-o reclama la ciocolata, Cindy Crawford isi linge propria alunita.

In ultimii ani, Cindy Crawford a activat in industria frumusetii, a scos cateva linii de produse cosmetice si a reintrat in industria fashion, de data aceasta detinand propria colectie de pantofi. Niciodata nu a uitat insa de cei mai putin norocosi decat ea, si cum fratele ei a murit la doar 9 ani, rapus de leucemie, supermodelul american a sprijinit lupta impotriva acestei boli necrutatoare.Comentarii

comments

One thought on “Cindy Crawford, fotomodelul cu pedigree. Academic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *