18 Dec

Cum arata hainele made in Bulgaria

Pentru ca totdeauna am simtit nevoia noi, romanii, sa ne comparam cu vecinii de la miazazi, ce-ar fi sa aruncam o ocheada in gradina bulgarilor? Doar asa, sa vedem cam cum arata moda bulgareasca, ce texturi, culori si croiuri folosesc designerii lor.

Ne vom axa pe segmentul ready-to-wear, intrucat nu vreau sa fac din acest articol o cronica a pasarelelor bulgaresti, ci mai degraba o trecere in revista a cataloagelor caselor de moda. Tinute pentru femei care se regasesc in garderobele fashionistelor bulgare.

Designerii din tarile din Estul Europei nu au nici posibilitatile materiale, nici publicul tinta indeajuns de bogat si cu dare de mana la haine si accesorii la preturi astronomice, cum au cei din tarile in care moda a devenit un stil de viata. De aceea vom observa ca texturile si aplicatiiile nu sunt la fel de scumpe si de pretentioase, elementele handmade, si ele foarte scumpe si migaloase, sunt mai rarute, deci mai dragute.

In schimb, moda bulgareasca compenseaza prin look-ul fluid, prin croiul inovator, prin asocierile de culori si texturi care, pe alocuri, sunt de-a dreptul surprinzatoare.

Atelier Danini (foto 1-4).

Atelier Etere (foto 5-9).

Atelier Vincit (foto 10-14).

Foto via beauty.bgfashion.net


Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *