31 Mar

Cum iti alegi parfumul potrivit

Daca te-ai hotarat sa-ti cumperi un parfum, trebuie sa stii ca ai de parcurs un adevarat ritual, o serie de pasi pe care nu-i poti omite.

Dar cum vorbim de o suma destul de mare de bani pe care trebuie sa-i investesti intr-un parfum, e preferabil sa nu inveti din propriile greseli, ci sa tii cont de sfaturile celor care s-au “fript” deja.

Totul incepe cu tine. Fa un insight si recunoaste care este stilul tau de parfum. Poate preferi o aroma dulce-florala, una spicy-lemnoasa, cu arome barbatesti, sau poate te dai in vant dupa parfumurile fresh. Cert este ca  fiecare parfum are 3 note, asa ca ai o gama larga de arome la dispozitie.

Oricat de mult ti-ar lua ochii recipientul, pe tine te intereseaza de fapt continutul sticlutei. Iata de ce trebuie sa testezi parfumul pe incheietura mainii. Asta chiar daca in magazinele de specialitate ti se dau cartonase speciale pe care poti testa aromele. PH-ul pielii e diferit, de la o persoana la alta, motiv pentru care parfumul miroase altfel pe pielea fiecaruia, odata ce se incalzeste si dispare alcoolul din el. Daca un anumit parfum miroase bine pe pielea unei preitene, nu inseamna ca va mirosi la fel si pe pielea ta.

Daca esti in toiul unei sesiuni de shopping si ai ajuns sa nu mai diferentiezi parfumurile, ia o pauza si miroase putine cafea sau menta, pe care o poti purta cu tine. Aroma puternica va capta restul aromelor, asa ca nasucul tau o poate lua de la capat si sa adulmece aromele fine.

Ideal ar fi sa-ti gasesti parfumul potrivit, amprenta olfactiva,  in asa fel incat cei din jur sa te asocieze cu aroma respectiva.

Foto via nstperfume.com

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *