2 Dec

Cum ne alegem echipamentul de snowboard

Incerc sa fac abstractie de frigul de afara si sa ma gandesc la o vacanta luunga la munte. Si la munte cand ajung ma bucur la maxim de sporturile de iarna. Fie vorba intre noi, nu-mi sunt dragi chiar toate, dar am incercat acum cativa ani placa si am ramas fana. Poate e mult spus “fana”, dar cu siguranta imi place senzatia, asa ca m-am gandit ca astazi sa va povestesc cate ceva despre echipamentul pentru snowboard care nu este tocmai ieftin. Bine, stiu ca putem sa imprumutam de la prieteni echipamentul sau sa-I inchiriem de pe undeva, dar nu-mi surade deloc ideea, asa ca am facut un mic “studiu” de piata si am ajuns la alegerea vesnica a prietenilor mei – magazinul Boarder’s!

Cum alegem placa

Poate cel mai complicat moment in alegerea echipamentului de snowboard este alegerea placii. Incepatorii cel putin (si aici ridic si eu doua degetele) se uita crucis la multitudinea de modele si de culori. Atentie insa, fiecare placa este special realizata pentru un stil. De exemplu pentru stilul alpin placile trebuie sa fie tari, iar pentru cel freestyle placile alese trebuie sa fie mai moi.

Bocancii sau boots

Ca si la placi: stilul alpin merge cu unii tari si pentru freestyle boots moi. E musai insa ca bocanii si legaturile sa fie alese in acelasi timp. Cum eu sunt incepatoare nu m-am hazardat la niste boots tari, ci am ales o pereche moi.

Ca tot va spuneam de legaturi mai sus cele mai noi legaturi de snowboard sunt cele “Flow” pentru ca asigura un grad mai ridicat de siguranta si sunt ceva mai flexibile.

Ochelari

Eh, aici nu e tocmai complicat. Trebuie doar sa nu se abureasca si sa protejeze de soare.

Geaca

Gecile de snowboard sunt in general scumpe, insa toate sunt impermeabile si de obicei sunt realizate din materiale care permit pielii sa “respire”. Cum vom sta mereu in zapada este musai sa alegem o geaca de calitate daca nu vrem sa fugim dupa un vin fiert si apoi repede, repede acasa pentru ca ne este frig.

Un alt aspect foarte important este ca lungimea gecii sa fie pana la sezut, din acelasi motiv – frigul!

Pantaloni

Cusaturi rezistente, material impermeabil si cat mai confortabili! Cred ca astea sunt toate criteriile pentru alegerea unei perechi de pantaloni ok pentru snowboard, nu? A, da, mi sa spus ca cei mai buni sunt cei cu un fel de protectie ce atenueaza cazaturile, mai ales pentru incepatori, pentru ca protejeaza si coloana (fiind ridicati pana un pic mai sus de talie)

Magazin preferat de la noi? Boarder’s. E si online aici.

Have fun si sa-mi povestiti patanii de la munte!

Sursa foto: Jasmic/ Flickr.com.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *