Skip to content

De ce mi-aș pune fațete dentare

Dacă ar fi să mă întorc în timp, aș găsi o fetiță cu ochii mari, cu tenul de porțelan și părul vag ondulat, sugându-și temeinic degetul, ore întregi. Asta se întâmpla până pe la 6-7 ani, cred că gestul ăsta îmi dădea o stare de confort emoțional, așa că nu mă judecați prea aspru. Desigur, obiceiul copilăriei a rezultat în niște dinți neregulați, de îndată ce mi-a răsărit din gingii dantura de adult. Aparatul dentar și-a făcut cât de cât treaba, dar dinții din față îmi sunt puțin decolorați și unul e ciobit. Eh, ce să faci, până și apa își croiește drum prin piatră, erodând-o în timp, darămite cafelele, și alunele, și vinurile.

Dacă e să cobor din mașina timpului și mă întorc în zilele noastre, adevărul este că n-am fost niciodată 100% mulțumită de felul în care îmi arată dinții. Așa că rezoluția mea pentru anul acesta e să-mi pun fațete dentare. De ceramică.

Cum fac ori de câte ori înainte de a lua o decizie, am început prin a mă documenta temeinic. Nu știam mare lucru despre fațetele dentare, în afară de faptul că au puterea magică de a-ți transforma zâmbetul într-unul holywoodian.

Am recurs la Google pentru a găsi cea mai reputabilă clinică dentară din zonă. I-am găsit pe cei de la Omega Omnident, care m-au cucerit cu echipa lor de doctori tineri și profesioniști, orientați spre pacient și bucuroși ofere sfaturi în legătură cu proceduri și igienă dentară. Am navigat cu conștiinciozitate prin website-ul lor, și mi-au plăcut, dincolo de oameni, pozele cu cabinetele lor, absolut șarmante, ca design interior. Sunt sigură o simt mult mai degajată într-un asemenea decor. Așa m-am programat pentru o consultație.

Iată ce am aflat:

Există două tipuri de fațete dentare

Fațetările ceramice

Fațetele dentare ceramice reprezintă straturi foarte subțiri dintr-un material dentar ceramic dur și rezistent în timp. Se îndepărtează un strat subțire de smalț de pe fața dintelui, pentru a face loc falțului. Următorul pas este amprentarea dinților, amprentă care se se transmite la laboratorul dentar, unde se realizează fațetele ceramice de către tehnicienii dentari. Mai e un pas: aplicarea efectivă a fatetelor dentare pe dinți, prilej cu care se verifică potrivirea și forma și se fac ajustările, dacă este cazul. Dacă potrivirea, forma și culoarea fațetelor sunt perfecte și ești 100% mulțumit de aspect, atunci fațetele se fixează de dinți cu un ciment în culoarea dintelui. E nevoie de cel puțin 2 ședințe complete pentru a se realiza toată procedura aceasta, iar în anumite cazuri se poate recurge la anestezie.

Fațetări din rășini compozite

Spre deosebire de fețetările din ceramică, ce necesită mai multe ședințe, cele din rășini compozite se realizează într-o singura ședință. Dintele trebuie pregătit, urmează alegerea materialului compozit, care trebuie să fie în culoarea culoarea dintelui, material care se modelează pe suprafața dintelui. Pentru întărirea materialului compozit, se folosește o lumină specială pentru întărirea materialului. Ultimii pași sunt netezirea și lustruirea fațetelor, așa încât la final dinții au un aspect natural.

fatete dentare ceramice unde imi pun fatete dentare ceramice

Doare toată această procedură?

Nici vorbă! Procedura în sine nu doare, pentru că ești amorțit în majoritatea timpului. Singura jenă pe care ai putea-o resimți ar fi o durere foarte ușoară după ce îți pui dinții temporari. Dar asta doar câteva zile, până te obișnuiești cu ei.

Cât costă să-ți pui fațete dentare?

Costul diferă de la clinică la clinică. Prețul mediu variază intre 1000 și 2000 de ron pentru un dinte. Prețul poate fi destul de ridicat dacă vrei să-ți fațetezi toți dinții, dar rezultatul va fi un zâmbet de vedetă hollywood și un boost de încredere în sine, care nu se compară cu nimic.

Se simt ciudat în gură?

Nu, se simt ca și cum ar fi proprii tăi dinți. poți mușca orice, de la mere l aalune și chipsuri. Nu există nici un fel de limitări aici.

Există vreun risc ca fațetele dentare să-și modifice culoarea, să se ingalbenească in timp, așa cum se întâmplă cu dinții naturali?

Și aici, răspunsul este un NU hotărât. Fațetele dentare ceramice nu-și schimbă culoarea și nu se pătează, indiferent daca ești băutor de cafea sau de vin. Iți alegi în cabinet culoarea pe care o vrei și cu ea rămâi. Așa că scapi și de procedurile de albire dentară. Pretty cool, right?

Cum arată rezultatul final?

Din toate review-urile pe care le-am citit și auzit, și credeți-mă au fost câteva zeci, cei care și-au pus fațete denatare, în momentul în care și-au văzut prima dată dinții fațetați au avut un șoc. Atât de albi, atât de perfecți, cu un aspect atât de natural!  Le-a luat câteva zile bune să se obișnuiască cu ei, dar apoi le simți ca fiind parte integrantă din dinții tăi.

Vei zâmbi cu mult mai multă încredere, și asta se va reflecta și în relațiile cu cei din jur, și în carieră, și în toate aspectele sociale. Cei ale căror review-uri le-am citit aveau un punct comun: toți erau încântați de experiență și se felicitau că au ales fațete dentare. Singurul regret era că nu au făcut asta mai repede, ca să se scutească de câțiva ani buni de complexe.

Dar tu? Cât de mulțumit ești de zâmbetul tău? Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ai fațete dentare și să vezi în oglindă un zâmbet de Hollywood? Care e, ai ghicit, chiar al tău!

 

Foto via Omegaomnident.ro

cana cafea

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *