Skip to content

Despre modă și alți demoni

Se spune că rămânem ancorați în stilul vestimentar de la vârsta la care am avut cel mai mare succes. Nu știu, așa o fi? Cert este că la capitolul stil vestimentar, sunt o fire cameleonică. Mi-am schimbat straiele cu fiecare vârstă pe care am trăit-o, m-am lepădat de vechile piese vestimentare, am trecut prin etape care m-au făcut să mă descopăr și, odată ce găseam noi valențe în mine, îmi alegeam noi haine, care să se potrivească cu noua ființă care devenisem. Asta a însemnat o resetare completă a garderobei, odată cu fiecare vârstă, pentru că nu sunt genul care să păstreze în dulap rochia de banchet. Pentru suveniruri, există altfel de obiecte.

În timp ce scriu această postare, îmi dau seama că, de fapt, diferitele etape ale vieții mele s-au reflectat în îmbrăcămintea mea. Iată cum:

Hai mai bine despre adolescență să vorbim

Imagine realizata cu Canva.com

Hainele, eterna poveste. O poveste care se reinventează mereu, o poveste cu final deschis, căci nu se știe niciodată ce va aduce viitorul prin cataloagele fashion.

Adolescența a fost pentru mine, o eră a extremelor. Am avut și eu perioada mea rebelă, cum să nu? Nervi, muzici, prieteni, ieșiri, cărți și confesiuni. Și rock, mult rock. Ca să dau bine în gașca mea de rockeri, era o listă lungă de must-uri. Păr lung, cu șuvițe verzi sau albastre, rochii negre, lungi sau blugi skinny sfâșiați pe la genunchi, bocanci fie iarnă fie vară și da, bineînțeles, unghiuțe negre.

Țin minte că am căutat o jumătate de an o geacă de piele care să-mi vină bine și pe când am găsit-o, a venit vara. Am purtat-o cu mine prin magazine și târguri și pe prietena  mea, care a rezistat eroic, cu promisiunea a o scoate la o limonadă după. Dar și când am găsit-o eram în al nouălea cer. Simțeam nevoia să o scot în lume (geaca) și să mă afișez, ca la paradă. Când mi-o lăuda careva, creștea inima-n mine mai ceva ca un chec în cuptor.  

Primele luni ca proaspătă mămică

Imagine realizata cu Canva.com

Bebe plânge. Bebe are colici. Bebe nu prea doarme ziua. Săraca mamă, ce să facă? Se adaptează și ea. Și din păcate, nu se mai aranjează cum o făcea înainte. Asta doar o vreme, până începe să prindă putere. Ei, ținutele mele s-au aliniat și ele cu noua înfățișare și cu lipsa de timp. Timpul de probat ținute sexy era un vis frumos pe vremea aia, așa că bietele mele outfituri au trecut prin cea mai neagră perioadă a lor. Chiar mai neagră decât perioada mea de rockeriță. Largi, să ascundă noile rotunjimi. Dar lasă, că doar sala de fitness tot acolo e.

În sfârșit femeie deplină

Imagine produs via Answear.ro

Au trecut anii, anișorii, și garderoba mea a prins din nou culoare. Eu mi-am recăpătat încrederea în mine, corpul meu și-a recăpătat silueta, și am început să simt din nou admirația din ochii oamenilor când mă scanează din cap până-n picioare. Acum prefer haine în nuanțe cărămizii sau midnight blue, sau uneori alternez cu ținute all black. Cât mai tinerești, cât mai sexy și, pe cât posibil, de marcă înregistrată. Sunt snoabă? Poate. Dar pentru mine brandul e o recunoaștere a calității texturii și, mai ales, a designului.

via GIPHY

La capitolul adidași damă, comoditatea și silueta futuristă primează. Talpa masivă, sculpturală, cu spumă care să amortizeze șocul la mers, toate acestea le bifează sneakersii Nike, care mai au pe deaupra și un design iconic. Cum să nu-i adori? Mar ales dacă sunt negri, ușor de integrat în orice ținută. Acest brand e și preferatul soțului meu, care, de pe vremea când îi făceam cadouri la fiecare aniversare o pereche de adidași bărbați de la Nike, a devenit fan. Doar în sezonul rece abandonează Nike-ii și trece la ghete, și atunci oscilează între Caterpillar și Levi’s.

Imagine produs via Answear.ro

Cei de la Answear sunt ca o carte deschisă în materie de modă. Sunt un imens catalog de haine și încălțăminte de damă și de bărbați și copii, în care găsești nu numai produse create de branduri celebre, dar și sugestii de outfituri pentru orice ocazie. Cine știe ce stil vestimentar îmi va aduce noua mea vârstă? Răspunsul? Answear will get me covered, așa că nu-mi fac griji pentru viitor.

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *