Devastăm și ne jucăm

Demolition man vă spune ceva? Mie da. De fapt, Demolition toddler. I se potrivește mănușă fetiței mele, care în ultima vreme devastează metodic tot ce prinde la mână. Un turn din lego, creat pe culori asortate? Nici o problemă, se demolează în câteva minute. O Jenga la care s-a chinuit toată familia preț de o jumătate de oră, clădind, cu mâini tremurânde, construcția fragilă? Cu un dos de palmă a dărâmat ditamai turnul. Fără resentimente. Ba, mai mult, i se mai și cutremură de râs cârlionții de culoarea mierii când devastează câte ceva.

Pe lângă demolarea de turnulețe, odrasla mai are obiceiul adorabil de a măzgăli. Orice și oricât, arta nu cunoaște limite. Totul a început când a venit nașa cu un penar plin cu creioane colorate, din acelea speciale, din ceară, ca să prindă pe orice suprafață. Era și o radieră pitită acolo, dar nu a fost folosită niciodată. Creioanele însă, da. A început cu parchetul. Îi plăcea ei contrastul de verde-crud pe pardoseala de nuanța nisipului. Aristă, ce mai? Pe urmă, a luat la rând pereții. Sunt albi, o pânză neatinsă, așadar. Pe urmă a trecut la mobilă. Care e din MDF alb lucios, așa că nu s-a prea prins culoarea.


Totul s-a schimbat când au intrat jucăriile în scenă


Era deja prea mult. Ne trebuiau întăriri, situația începea să scape de sub control, iar apartamentul nostru se transformase într-o cazemată. Cum stăm mai mult în casă, nu nepărat din cauza carantinei ci pentru că, în mare, cam asta era viața noastră și înainte, am decis să cumpărăm jocuri de pe EToys. De pe canapea, elegant, fără bătăi de cap. Exact ce ne trebuia. Mai ales că aici am găsit cele mai noi jucării originale de la branduri cunoscute.


Cum odrasla e mare admiratoare de căței, am ales jucării cu căței. Poate vă întrebați de ce nu i-am luat pur și simplu un câine. Îi voi lua ceva mai tărziu, când va mai crește și-și va da seama cum să se comporte cu un animățut. La faza la care este acuma, sunt sigură că l-ar smuci și l-ar trage de blăniță non stop. Nici un cățel nu merită așa tratament. Așa că am preferat să luăm Patrula Cățelușilor Cărți De Joc Jumbo Cu Figurina În Cutie De Metal.


Dar vedeta incontestabilă a fost Cățelușul Interactiv Howlin Howie, cu ochii lui mari și cu vocea puternică, ce latră pe 3 tonuri diferite și scoate sunete adorabile, de fericire, atunci când este mângâiat.

Dar nu vă lăsați înșelați de aparențe! Howlin Howie poate intra și în modul câine de pază, în care latră la oricine trece pe lângă el, pentru a-și proteja stăpânul. Vă puteți imagina încântarea micuței Iris când se simte păzită ca o comoară prețioasă de vajnicul câine.


Un salt mental

Nu stiu dacă pur și simplu perioada asta cu jucăriile a coincis cu un salt mental sau au ajutat-o să treacă mai repede la următorul nivel, cert este că odrasla cu aere de sefuță s-a transformat vizibil. A devenit mai afectuoasă, mai organizată, mai responsabilă. Ea, care înainte trântea, demola și devasta on a daily basis, s-a apucat într-o seară să-și adune una câte una jucăriile, și, pe cele cu cățeluși, să le așeze tacticos în cutiile lor. Nu mi-a venit a crede ochilor. Am și întrebat-o:

-Iris, te-ai gândit să faci ordine între jucării?

-Tlebuie și cățelușii să mealgă să se culce pe la casele lor, nu? mi-a răspuns cu nonșalanță.

-Bravo, și mâine dimineață vor fi ca scoși din cutie, i-am răspuns.

Foto via Etoys.ro, Video realizat cu Canva.com

Provocare marca Blogal Initiative.

Sponsor:

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *