2 Nov

Incursiune in universul creponat al Donnei Karan

Nici n-a inceput bine iarna ca eu ma gandesc deja la primavara. Ce sa fac? Defectul meu (unul dintre ele – cel mai inofensiv) gandesc prea in perspectiva. De aceea m-am trezit rasfoind colectiile ready-to-wear pentru primavara 2011.

Un univers creponat

Intre ele, un loc aparte il are universul creponat pe care l-a adus pe runway celebra creatoare Donna Karan.   Camasi creponate, rochii sifonate, fuste si pantaloni botiti, de parca tocmai au fost scosi dintr-un sac ticsit. Toate aceste haine au fost prezentate intr-un decor din hartie creponata, ca pentru a evidentia conceptul de capatai al colectiei Donnei Karan. Vedetele colectiei sunt culoarea untului, albul si greige-ul (o culoare intre gri si beige).

Rochii de seara transparente

Rochii de seara lungi, drapate, in straturi, cu transparente imbietoare, au incununat colectia, inconjurata de o lumina calda si de pereti din hartie creponata. Accesoriile alese de Donna Karan sunt plicurile  pe aceeasi nuanta cu rochiile, bratarile din margele, inspirate din anii ’50, si sandalele cu bareta groasa peste glezne.

Primavara camasilor sifonate

Sunt foarte curioasa daca primavara ce vine se va impune trendul hainelor sifonate si pe strazi, nu numai pe runway. S-au mai purtat camasi sifonate, spalate, stoarse si uscate asa, si la inceputul anilor 2000. Daca se vor purta camasile sifonate, eu sunt de pe acum adepta lor. Nu numai ca imi plac cum arata, dar ma si scapa de calcatul lor. Care este o adevarata bataie de cap.

Foto via elle.com

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *