Skip to content

Invitație la ceai în stil Nobila Casa

Primul gând a fost, după ce m-am mutat la casă noua, să organizez un ceai dansant, la care să-mi invit toți prietenii. Ideea părea bună, mai ales că nu mai avuseserăm de mult prilejul să dansăm ca pe vremuri, dar apoi mi-am amintit de noul set de cești din porțelan pe care tocmai mi-l cumpărasem de la Nobila Casa și am decis cu soțul că n-o să fie dansantă petrecerea, câtuși de puțin. Nu puteam să riscăm ca în învălmășeala dansului, să se spargă vreo ceașcă.

Mai ales că e vorba de un set de cești din porțelan englezesc – fine bone porcelain – renumit pentru albul icredibil, transluciditatea, finețea și duritatea sa. Nu aveam nici o îndoială că ceștile vor fi piesele de rezistență ale mesei. Prietenii le vor remarca designul rafinat și fin, iar servirea ceaiului va căpăta o notă aristocrată, în concordanță cu atmosfera întregii locuințe.

set cesti Nobila Casa

Prelucrare Canva, imagini via Nobila Casa

Cum pentru mine servirea ceaiului e un adevărat ritual, nu voi lăsa nimic la voia întâmplării – de la alegerea sortimentului potrivit de ceai până la pregătire și, mai ales, servire.

În perioada interbelică, marea aristocrație din țară a preluat, după modelul franțuzesc, ideea “ceaiurilor dansante”: tinerii, fete și băieți, se întâlneau în casa unuia dintre ei și socializau, la o cană de ceai, bineînțeles. De aici mi-a venit ideea petrecerii, mai ales că am fost mereu fascinată de epoca interbelică, cu flerul și cu socializarea care au înflorit atunci, ca în nici o altă perioadă.

Cu asemenea seturi porțelan finebone de la Nobila Casa voi reuși să aduc un aer aristocrat și modern în același timp petrecerii mele, iar prietenii vor fi pur și simplu încântați. Cum casa e nou-nouță, am zis să iau și seturile, accesoriile, paharele și produsele de bucătărie de noi. Am ales Nobila Casa, locul perfect de unde poți să-ți achiziționezi seturi alese cu grijă din colecțiile cu un design fin și exclusivist. Atât din magazinele fizice, cât și online, din fotoliu, la un click distanță, așa cum ne-a învățat în ultimii ani magia online-ului.

Majoritatea prietenilor sunt băutori de ceai, dar una dintre prietene nu e ea dacă nu bea o cafea, indiferent de oră. Pentru ea am o cană cafea special aleasă. E neagră, chiar mai neagră decât cafeaua pe care o bea, ați ghicit, neagră. Piesa din colecția NOIR, realizată din porțelan negru mat va fi perfectă pentru ea. Mai mult, Noir este o colecție care se remarcă prin duritate și rezistența la temperaturi ridicate.

cana Noir Nobila Casa

Prelucrare Canva, imagine via Nobila Casa

Dar pe măsură ce petrecerea și discuțiile se vor încinge, prietenii mei nu se vor mulțumi doar cu ceai și cafea. După o ceașcă de cafea, vor dori ceva mai mult. Așa că mai am o licoare surpriză – un vin fiert super aromat, care va dezlega limbi și va da drumul unui șuvoi de glume ce se va întinde până la ore târzii din noapte. M-am pregătit și pentru momentul ăsta, așa că mi-am achiziționat un set de pahare din sticlă dublă, din colecția TERMO Nobila Casa. Peretele dublu de sticlă te protejează de căldura prea mare, păstrează aromele și nu le alterează.

Cum va fi o petrecere de casă nouă, aș vrea să îmi asociez locuința sclipind de curățenie și nou-nouță cu brandul acesta – Nobila Casa, nu numai pentru numele lui, care mi se pare că s-ar potrivi la fix noii mele case pe care am amenajat-o în așa fel încât să-și merite atributul acesta, cât și pentru că ador colecțiile și produsele pe care le găsesc la acest brand. Am fost fan Nobila Casa de acum 23 de ani, de când s-a lansat, mai ales că, prin decorurile magazinelor sale și pentru produsele pe care le-au adus ne-au învățat cum să iubim și cum să apreciem mai mult universul decorațiunilor interioare.

 

Colaj realizat cu Canva.com, poze seturi servirea mesei via Nobila Casa

 

O vizită în magazinul lor din Cluj a fost pentru mine o primă incursiune în universul fascinant al decorațiunilor interioare. Mi-a rămas la suflet acest magazin, la fel cum mi s-a înfiripat pasiunea pentru design interior. Acum, cu amenajarea noii locuințe, am avut ocazia de a-mi exersa mâna la decorațiuni și amenajări, așa încât ce a ieșit e exact în spiritul meu minimalist și aristocrat. Ce mai, nobil de-a dreptul.

Dar tu? Ce seturi de cești, căni și pahare folosești la petreceri? De unde le achiziționezi și cum ai grijă de ele să se mențină ca noi, peste ani? Te aștept în secțiunea de comentarii.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *