22 Nov

La ce te uiti cand iti cumperi costum de barbati

Un costum barbatesc e o investitie pe cativa ani. Asta pentru ca trendurile in materie de moda barbateasca se schimba mult mai lent decat cele care tin de womenswear iar cele in materie de costume, de zece ori mai lent.

Cand te hotarasti sa iti cumperi un costum barbatesc, trebuie sa te uiti la trei lucruri: sa arati in el ca si cum ai avea umeri largi (chiar daca nu-i ai), mijloc subtire, ca tras printr-un inel si pantaloni nu prea largi.

La partea cu umerii, exista doua tipuri de costume barbatesti: cele a caror maneca incepe exact de unde se termina umarul si cele britanice, cu umarul putin “lasat” peste locul unde se termina umarul, ceea ce da impresia de umeri mai largi.

Cat despre nasturi, sa vedem care e numarul magic. Costumele cu un singur nasture ar trebui sa le aviti, daca nu ai peste 1.90 metri. Asta pentru ca te fac sa pari mai scund.

Costumele cu doi nasturi sunt preferatele mele. Elegante si usor de purtat, ele se aranjeaza cel mai bine pe corp.

Costumele cu trei nasturi sau mai multi au avantajul ca te arata mai inalt si mai suplu, dar nu arata la fel de elegant si de firesc ca cele cu doi nasturi.

Exista si costume cu trei piese, a treia piesa fiind vesta. Avand puterea de a sublinia talia si de a lungi din punct de vedere vizual silueta, vesta de la costum a inceput sa se poarte din nou.

Cat despre materialul din care sunt fabricate, cel mai bine se potriveste lana, care insa trebuie sa fie de buna calitate si sa reziste cativa ani. Bumbacul nu este o optiune pentru costumele cu adevarat formale, in timp ce inul se potriveste mai degraba serilor toride de vara, insa se sifoneaza extrem de repede.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *