Skip to content

Lungul drum de la un blog neobișnuit la proză

  “Muab’dib știa că orice experiență poartă cu sine o lecție.”
Frank Herbert – Dune

 

Să găsești din când în când ceva care să te inspire. Ce poate fi mai uman de atâta, mai fascinant și mai motivant? Cum simțim că ne cresc aripi de câte ori ne însuflețește un vis! Cum luăm bucățică cu bucățică din inspirația care ne alimentează visul și o păstrăm o clipă în căușul palmelor, atenți să n-o strivim.

Ce mă inspiră?

Ce altceva ar putea să mă inspire dacă nu oamenii? Că doar nu-s un Sadoveanu, să mă inspire peisajele. Oameni care, la rândul lor, au pus un pariu cu ei înșiși. Pizzeria neobișnuită, pusă pe roate de o echipă de entuziaști, Dodo Pizza livrează în 45 de minute, iar dacă se întâmplă să întârzie, regula e să ofere o pizza gratis! La prima vedere ai zice că e o simplă strategie de marketing. Dar nu, regula nu este valabilă doar o anumită perioadă de timp sau doar într-o anumită pizzerie. ci întotdeauna. Că pizza este cea mai bună în primele 45 de minute, fiind, evident, fierbinte, nu este un secret pentru nimeni. Cei de la Dodo Pizza știu asta foarte bine și, cu costuri enorme uneori, au reușit să nu-și încalce regula. Determinare care mă inspiră și pe mine să-mi păstrez promisiunea față de mine însămi și deadline-urile pe care mi le-am fixat.

Cei de la Dodo Pizza gândesc out of the box. Și nu numai pe partea de business propriu-zis, ci și pe partea de backstage. Iată de ce, vor lansa un blog neobișnuit, un blog Dodo Pizza așadar, intitulat Pizzeria Neobisnuită, în care vor povesti absolut toate nebuniile care se intamplă în interiorul companiei. De la succes la eșec, de la cifre concrete la furturi și trădări.

Livrare Dodo pizza

Pariu cu mine însămi

Anul a început de ceva vreme, și nu degeaba, de data asta. După ce anul trecut s-au întâmplat multe, mai multe decât mi s-au întâmplat într-o viață întreagă (căsătorie, mutat la casă nouă, născut o fetiță zurlie), anul acesta am nevoie de timp să procesez toate aceste schimbări. Anul trecut s-a întâmplat totul atât de repede încât n-am avut timp să rumeg totul pe toate părțile, așa cum fac de obicei. De aici, pariul cu mine însămi, pe care l-am luat încă din întâi ianuarie. Să scriu.

Mai multe despre pariu
Nu l-am dezvăluit nimănui, ca să nu pun o presiune exterioară pe mine. Acum, însă, după ce a trecut mai bine de un sfert de an, nu mă mai împiedică nimic să vi-l împărtășesc. Pariul sună așa: voi scrie despre experiențele care mi-au schimbat viața, sub forma unor proze scurte. Așa mă voi și descărca, va fi un fe de jurnal stilizat, și voi și pune, încet-încet, de o carte de povestiri.

 

Dodo Pizza shelf

 

Să nu credeți că a fost doar o toană de revelion, după un pahar în plus. M-am organizat ca la carte (căci deh, urmează să scriu o carte), mi-am fixat și deadline-uri. Ideea era ca la fiecare 2 săptămâni să scriu câte o povestire. Până acum m-am ținut de pariu. Dar drumul până la o carte întreagă e lung.

Obișnuită să scriu de când cu blogul, acest exercițiu nu mi s-a părut un efort supraomenesc. Mai degrabă o descărcare a ceea ce zăcea în suflet de ceva vreme și se cerea scris. De la un blog va ieși o poveste frumoasă, sper eu. Așa că le prevăd și celor de la Dodo Pizza o poveste frumoasă pornind de la blogul pe care il lansează. De la un astfel de blog se poate coagula o comunitate, și de aici se poate naște orice.

 

Pizza making

 

Parteneriatul e aur

Să ai alături pe drumul pe care mergi un partener de încredere e esențial în orice demers de viață. Oamenii de la Dodo Pizza, cei care m-au inspirat, au un astfel de parteneriat cu cei de la Microsoft. Povestea de succes a acestei colaborări dintre Dodo Pizza și Microsoft a început încă din 2011, când noul și încă necunoscutul startup a participat la programul BizSpark. Timp de trei ani, BizSpark a asigurat acces gratuit la serverele Azure startup-ului Dodo Pizza, incluzând partea de software și platformele pentru Dodo IS development. Povestea acestui parteneriat a continuat de-a lungul anilor, iar Dodo Pizza a crescut de la un mic startup la o companie cu magazine în nouă țări, din România în Kazakhstan, din US în China. La un astfel de parteneriat visez și eu, un parteneriat care să mă scoată din conul de umbră și care să crească an după an. În care să dau și să primesc. Sunt optimistă din fire, așa că sunt sigură că va apărea ceva la orizont și pentru mine. Și simplul fapt că am scris pentru prima dată despre acest pariu poate să fie începutul a ceva frumos.

*Acest articol participă la campania Spring Super Blog 2019.

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *