11 Mar

Moda la femei peste 40 de ani, in perspectiva designerilor

Adevarul este acesta: designerii nu se prea inghesuiesc sa creeze haine si accesorii destinate segmentului de varsta de peste 40 de ani. Prefera sa se adreseze femeilor foarte tinere, eventual anorexice, pe care s-a demonstrat ca se asaza cel mai bine hainele create de ei. Ce putem noi face este sa adaptam, cu putina imaginatie, outfiturile prezentate pe runway in cadrul Saptamanilor Modei din orasele-cheie ale lumii la tinutele femeilor trecute de 40 de ani.
Trist e ca se creeaza un cerc vicios. Femeia la 40 si ceva de ani traieste o adevarata dilema. Sa se imbrace ca o tinerica nu are cum, caci risca sa devina defazata, oricat de tentante ar fi trendurile sezonului. Daca se imbraca conform varstei, risca sa para prea scortoasa, trebuie asadar sa aleaga calea de mijloc.
Sugestia mea? Nu ezitati sa va dezveliti picioarele. De obicei picioarele raman tinere pana la varste inaintate. Primele care se ofilesc sunt bratele, care trebuie asadar acoperite. Alegeti costumase deux-pieces, cu accent pe silueta. Sau pantalonii cu talie inalta si foarte largi, care au revenit in forta in 2011.
Iata cateva din propunerile celebrului designer Giorgio Armani pentru 2011.

Foto via chinadaily.com

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *