Skip to content

N-am talent la limbi străine, dar îl am pe Vasco cu mine

Vasco translator collar

Mărturisesc, nu am talent la limbi străine. Ai mei, săracii, s-au zbătut pentru mine, m-au dat la meditații la italiană, m-au pus să mă uit la filme fără subtitrare, doar-doar s-o prinde ceva și de mine. Neh, nu s-a întâmplat. Deși italiana și româna sunt considerate surori latine, pentru mine, diferența e ca între zi și noapte. Mai ales că italienii, tumultuoși și gălăgioși cum sunt, au tendința să vorbească  impertinent de repede pentru o ardeleancă. Adăugați la asta un accent napoletano vero și gata, vorbim de un adevărat cocktail verbal, foarte spumos, dar greu de înghițit.

Primăverii îi șade bine cu călătoriile, după o iarnă în care m-am cuibărit când pe canapea, când în pat. Așa că mi-am suflecat mânecile și m-am apucat să caut destinații de călătorie pentru primăvară. N-a durat mult să mă hotărăsc: voi vizita Italia, mai exact zona Amalfi, Napoli și Sorrento. Mărturisesc că ideea cu vizitarea Italiei nu m-am lovit în moalele capului – mă gândeam încă de anul trecut la coasta italiană ca la un loc pe care vreau neapărat să-l văd, mai ales că luna mai e perfectă pentru așa o călătorie. Nici prea cald, nici prea frig, nici prea scump. Ca să nu mă simt ca o extraterestră picată pe Pământ, voi lua cu mine, alături de familie, călăuza noastră vocală la fiecare ieșire din țară – pe nume Vasco Translator!

Tehnologia Vasco mi-a pus pe tavă un traducător instant

Ca să înțelegeți de ce Vasco, o să vă povestesc o pățanie de vara trecută. Entuziasmul sosirii la hotelul din Lisabona fusese umbrit de o mică neliniște: oare camera rezervată corespundea așteptărilor mele? Cu un zâmbet timid, m-am adresat recepționerei într-o portugheză stâlcită: “Bom dia, tenho una reservacion em nome de Mara.”

Doamna, amabilă, dar vorbind o portugheză presărată cu expresii idiomatice, mi-a explicat “os detalhes do quarto”. Ințelegeam doar fragmente, iar panica începea să se instaleze. Mă simțeam complet pierdută, ca un pește pe uscat. Cum voi verifica dacă îmi va da o cameră cu vedere la stradă sau una mai liniștită, la etajele inferioare? Mai ales că a doua zi urma să particip la o conferință tech, asa că mi-ar fi priit un somn bun.

Din fericire, mi-am amintit că-l aveam pe Vasco Translator la îndemână, așadar mă puteam bucura de traducere instant. Am deschis dispozitivul Vasco Translator și am selectat opțiunea de traducere conversație. Am repetat întrebarea adresată recepționerei, de această dată vorbind rar și clar în română. Vasco a transpus instantaneu cuvintele mele în portugheză, cu o voce naturală și un accent perfect.

Recepționera, impresionată de tehnologie, a zâmbit larg și a continuat explicațiile, de data aceasta vorbind mai rar și mai articulat. Cu ajutorul lui Vasco, am putut înțelege toate detaliile despre cameră, unde se afla și ce facilități oferea. Am putut chiar să negociez un upgrade la o cameră cu vedere panoramică, pe care am contemplat-o pe urmă, la un pahar de vin.

Am părăsit recepția cu un sentiment de ușurare. Bunul meu companion, translatorul electronic, transformase o situație stresantă într-o experiență plăcută. De atunci, Vasco Translator a devenit prietenul meu de nădejde în călătorii. Mă ajută să comunic cu localnicii, să comand mâncare, să îmi fac rezervări la hotel și multe altele. Traduce tot, de la conversații la imagini și texte. Fără Vasco, probabil aș fi rătăcit pe străzile Lisabonei, flămândă și frustrată. Vorbim și aici de o limbă surată într-ale latinității, vă dați seama cât de pierdută aș fi fost fără Vasco într-o țară ca Turcia de pildă.

Ce destinații de primăvară mi-am ales și de ce

 

Dacă sunteți în dubii cu privire la destinațiile pe care să le bifați primăvara aceasta, poate vă inspirați din argumentele pentru care am ales sa vizitez Napoli, Sorrento și Coasta Amalfi. Evident că n-o să mă pot răbda să nu adaug o excursie de două zile la Capri. Avem timp suficient pentru a ajunge la punctele principale: vom face un tur cu barca în jurul insulei, vom vizita Grota Albastră, vom urca cu telefericul spre Monte Solaro și vom explora orașul Capri.

Vasco Translator: Mai mult decât un translator instantaneu

Acum, ori de câte ori aud un străin vorbind, nu mă mai panichez. Scot dispozitivul Vasco Translator și las magia traducerii să se întâmple. La urma urmei, cine are nevoie de talent la limbi străine când îl are pe Vasco?

Vasco traductor instantáneo

Foto & video via Vasco-electronics.ro si Pixabay.com

Articol scris pentru SuperBlog 2024, ediția de primăvară.

Sponsor:

Vasco logo

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *