Skip to content

Nu e nici un șiretlic: Aquatique pentru cel mic. 4 motive să alegi apa oligominerală

 

vale la munte, concept al izvorului apei oligominerale Aquatique

Verzi și văluriți sunt munții, cu codrii înalți de pe coastă, cu apele care-i brăzdează, cu văile străjuite de flori de toate culorile, cu luminișurile  cele scăldate de soare, cu stânci semețe, profilate pe cer. Aceşti munţi au fost dintodeauna ţinut de legendă și ținut de refugiu, ținut de săpat după comori și ținut de potolit setea. 

Și asta nu e de ieri, de azi, e din timpuri atât de vechi, încât cu fiecare descoperire arheologică, povestea se duce tot mai departe în timp. Pentru că…

 

Străbunii știau

Pe vremurile când copiii se ascundeau în scorburi, nu în fața vreunei mașinării ciudate numite laptop, străbunii hălăduiau prin munți și văi, în căutare de izvoare. Și cum aveau sub picioare un pământ bogat în toate cele, izvoare se găseau, de multe ori, chiar în inima munților.

Ne putem doar imagina numărul de kilometri pe care picioarele vânjoase ale străbunilor îi străbăteau până la izvor, apoi fericirea frustă de a gusta, după un drum atât de lung, din apa cea rece și curată. 

  Un astfel de izvor se află departe de agitația urbană, în inima munţilor Carpați, la o altitudine de 1.100 m, în zona protejată a Parcului Natural Bucegi, rezervaţia naturală Abruptul Prahovean. E chiar izvorul de unde “se trage” apa oligominerală Aquatique. 

 

Ce este apa oligominerală

Termenul „oligomineral” este alăturarea a două părți semantice: prefixul grecesc „oligo”, care înseamnă puțin, și „mineral”, adică puține minerale. Dacă rămânem la nivel strict lexical, deducem că apa oligominerală conține cantități infime de minerale, adică substanțe care ar putea dăuna organismului nostru (este recomandată o concentrație de cel mult 120 mg/l).

Când ajungem însă la alimentația bebelușului, căci despre asta urmează să vă povestesc, apa oligominerală este de neînlocuit.  Rinichii bebelusilor nu sunt încă dezvoltați, prin urmare ei nu pot filtra toxinele ce pot ajunge în organism prin consumul apei ce conține cantități mari de minerale sau reziduuri. În aceeași logică, e de înțeles că cea mai potrivită apă pentru copii (până în 3 ani) este apa minerală plată, nicidecum cea carbogazoasă.

Pentru nou născuți și copii, se recomandă apa plată oligominerală, cu un conținut scăzut în azotați, și cu un reziduu sec cât mai mic. Din această categorie se remarcă apa minerală plată Aquatique. Cu o compoziție echilibrată și o mineralizare redusă de numai 98 mg/l, Aquatique este o apă minerală naturală recomandată pentru consumul frecvent al întregii familii.

Citeste si: Nu sunt o mare frumusete, dar ma salveaza hidratarea, practicata cu strictete

 

Ajutor! Bebelușul începe diversificarea. Ce apă să-i dau?

Am găsit de multe ori dilema aceasta pe grupurile de mămici. Internetul e mare și alambicat, așa că poți cădea ușor în plasa promisiunilor mincinoase, sau a studiilor fară peer review, date ca fiind adevărate de diferite publicații. Tocmai când am crezut că am scapăt de ce era mai greu, de nopțile nedormite, de familiarizarea cu alăptarea, de îmblânzirea colicilor, iată că a venit o nouă etapă înfricoșătoare: diversificarea. La pachet cu cărți citite, cu studii și forumuri răscolite, în speranța că voi găsi răspuns la întrebările mele de proaspătă mămică.

Întrebările au început așadar să mă bântuie: Care este cea mai bună formulă de apa  îmbuteliată pentru copilul meu? Ce fel de proprietăți trebuie să aibă? La ce anume să mă uit când o cumpăr? Ce marcă de apa îmbuteliată recomandă pediatrii români? 

Am încercat să evit sfaturile “băbești” și am mers pe recomandările celor e la World Health Organization. Așa că bebelușul meu s-a bucurat de alăptare exclusivă până la 6 luni, după care am început, încet-încet, să-i introduc apă și piureuri.

În prima jumătate de an de viață, bebelușii primesc toată hidratarea de care au nevoie din laptele matern sau din formula de lapte praf, chiar și pe perioadele de caniculă. Masa corporală a unui adult este alcătuită din 55-60% apă, pe când la un bebeluș ajunge la 75% apă. Dând apă bebelușului prea devreme, riscăm să-l intoxicăm căci rinichii săi sunt în curs de dezvoltare și nu pot suporta un volum mare de apă. Da, chiar dacă pare greu de crezut, există intoxicare cu apă, care apare când prea multă apă diluează concentrația de sodiu din organism, ceea ce duce la un dezechilibru electrolitic și provoacă umflarea țesuturilor. 

Pe de altă parte, apa e esențială și trebuie introdusă odată cu vârsta de 6 luni. Iată câteva dintre beneificiile apei în alimentația bebelușului:

? apa, prin definiție, curge. Dacă ne raportăm la corpul bebelușului, vom observa că apa ajută la transportarea substanțelor nutritive și oxigenului către celule, precum și la eliminarea toxinelor (cu cât organismul conține mai multe toxine, cu atât se pierde mai greu excesul ponderal).

? ca beneficiu derivat din cel de mai sus, apa contribuie la menținerea articulațiilor și țesuturilor lubrifiate.
Pentru menținerea presiunii și volumului sângelui în parametri normali și pentru stabilizarea bătăilor inimii, iarăși apa e esențială.
? noi, mămicile, intrăm în panică ori de câte ori bebelușul e constipat. Apa este vitală în procesul de digestie în sensul că suficientă apă consumată previne constipația. Pediatrii nu recomandă sucuri de fructe sau ceaiuri doar de dragul de a-i da să bea ceai, cel puțin în primul an din viață.

 

De ce am ales apa oligominerală Aquatique pentru bebelușul meu

După ce m-au trecut toate apele, am ajuns la concluzia că cea mai bună opțiune pentru bebelușul meu este apa oligominerală Aquatique. Și asta după o documentare temeinică, așa cum fac de fiecare dată când sunt interesată cu adevărat de un subiect. Iată ce am aflat despre apa oligominerala și beneficiile ei pentru bebeluși și copii mici:

? este rapid absorbită de celulele organismului uman și la fel de repede expulzată, fiind filtrată ușor de către rinichi;
ajută la reducerea retenției de lichide prin urinare.
? datorită proprietăților diuretice semnificative, este o contribuție excelentă la detoxificarea corpului și accelerarea funcțiilor metabolice.
? contribuie la eliminarea unor substanțe cum ar fi acidul oxalic, azotul ureei, clorura de sodiu și acidul uric, care sunt absorbite în corpul uman și care cauzează adesea infecții bacteriene și fungice.

? apa e microbiologic pură, așa că nu e necesară fierberea. Rezultatul? Mai mult timp pentru mine, pentru noi. 

Loading…

 

 

Ce recomandă mămicile

Chiar dacă unora mamele li se par o adunătură de femei panicate, vin în fața voastră cu un studiu potrivit căruia mămicile sunt ceva mai inteligente decât restul femeilor. Așadar, conform studiului realizat de Asociația Americană de Psihologie, proaspetele mămici au mai multă materie cenușie decât femeile care nu sunt mame. Totul se explică prin faptul că în timpul sarcinii, dar și după ce au adus pe lume copilul, femeile acumulează mai multe informații decât o femeie care nu a trecut prin această experiență. La aceste rezultate s-a ajuns după ce au fost scanate creierele a 19 femei, înainte și după naștere. Testele au demonstrat că volumul materiei cenușii a crescut considerabil în mai multe părți ale creierului.

Așaa, acum că am stabilit că măimicile sunt o entitate...cenușie, să vedem ce recomandă ele în materie de apă pentru bebeluși.  Calitățile apei Aquatique au fost apreciate de către mămici (conform mai multor studii efectuate, Aquatique este apa recomandată de mămici pentru alimentația copiilor), dar și de către Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului „Alfred Rusescu”, fiind recomandată de către acesta pentru prepararea hranei sugarilor. Societatea Română de Pediatrie recomandă această apă atât pentru hrana bebelușilor, cât și pentru consumul întregii familii.

Citeste si: Copilaria, ca o carte de povesti. Personalizata. 

 

Bebelușului îi place apa

Apa oligominerală Aquatique s-a dovedit a fi alegerea potrivită și pentru bebelușul meu, care pare să o savureze dacă e să te iei după gâlgâielile de satisfacție cu care însoțește de fiecare dată băutul apei. 

Apa ca apa, dar rețetele de piureuri pentru cel mic sunt la ordinea zilei, așa că am instaurat o nouă ordine internă în bucătărie: prima dată gătesc pentru bebe. Noi, ceilalți, mai putem aștepta. Dintre zecile de rețete pe care le-am încercat, cel mai mult i-a plăcut până acum piureul de mei, cu măr și cu pară. Și iată cum, mesele bebelușului sunt compuse din elemente străvechi: meiul, un aliment străvechi, apreciat de străbuni, și apa oligominerală, adevărata comoară a munților. Căci piureurile i le prepar cu aceeași apă minunată, ale cărei componentele se află într-un echilibru perfect, așa cum se poate citi pe etichetă.

 

De la bebe, la întreaga familie

În familia noastră, apa Aquatique e elementul acela cristalin la care ne ducem ori de câte ori setea ne avertizează că a venit timpul să ne hidratăm. Aquatique îndeplinește criteriile de compoziție și puritate pentru a fi consumată atât de adulți, cât și de către copii și bebeluși. Este recomandată în dietele fără sare, conținutul redus de sodiu fiind un avantaj pentru buna funcționare a organismului, iar cantitatea infimă de minerale este optimă pentru hidratare și purificare.

E mult mai simplu acum: nu mai trebuie s-o aducem noi, cu brațele noastre, din munți, cum făceau străbunii. 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *