20 Jun

Outfituri barbatesti cu accente boeme. Colectia Yohji Yamamoto

Una dintre colectiile menswear care m-a facut sa vibrez, prezentata in cadrul Saptamanii Modei de la Paris, a fost cea semnata de Yohji Yamamoto. De indata ce modelele masculine, alese parca pe spranceana, cu chipuri androgine, au inceput sa defileze pe runway, senzatia a fost ca ai intrat intr-o bucla temporala. Era ca si cum ai fi aterizat taman  in epoca vitoriana, la un bal cu femei in crinoline si barbati in camasi cu volane pe piept.

Mai mult, coafurile modelelor sunt inspirate de celebrele peruci pudrate. Surprinzator, colectia marca Yohji Yamamoto este cat se poate de purtabila, caci designerul a reusit sa aduca runway-ul in strada prin unele detalii urbane pe care le-a aplicat outfiturilor din colectia sa. Sosetele lungi, negre sau plamanii, purtate la pantofi cu siret sau cu catarama frontala, fabricati din piele lucioasa, palariile din fetru, cu boruri mici, acestea au fost accesoriile colectiei.

Cat despre hainele in sine, ele sunt pe culori uni sau au printuri geometrice discrete. Outfiturile sunt pe aceeasi nuanta, fara a exista contraste care sa “taie” silueta. Accentele victoriene, boeme, sunt evidente, de la pantalonii pana la genunchi, bufanti, pana la camasile cu volane aplicate, pelerinele misterioase sau sacourile stilizate.

Iata cateva poze din colectia marca Yamamoto:


Foto via a-man-fashion.blogspot.com


Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *