Skip to content

Pielea fină cu vitamina C se ține

De când mă știu, privesc cu jind la pielea fină, imecabilă, a vedetelor. Dom’le, după ce că sunt pline de bani și de admiratori, mai au și tenul ăsta de zici că s-a zămislit din spuma laptelui. Bine, știu, majoritatea își fac microdermoabraziune, tratamente cu…îngrășământ de privighetoare și alte inovații ale industriei beauty, plus că Photoshopul e în floare, dar unele chiar au tenul acela perfect, oricât de mare ar fi zoom-ul. Era deja prea de tot să le tot văd la TV sau prin reviste, mai ales când mă uitam în oglindă și observam (n-aveai cum să nu observi) coșul acela de pe tâmplă, care se chinuia să iasă pe sub piele. Asta a fost în adolescență.

Mai nou, o altă belea pe capul meu pielea mea: ridurile de expresie. Încăpățânate și parcă din ce în ce mai adânci, mai ales după un sejur la mare, mi-au dat ceva bătăi de cap. Creme peste creme, măști peste măști, până când am apelat la banala, dar noua mea super eroină – vitamina C. Întâmplarea face să fie și inițiala celui de-al doilea prenume al meu – Cornelia, așa că litera C s-a lipit de mine în mai multe feluri. CSF, n-ai CSF…

via GIPHY

Ei, o știam din copilărie pe drăguța de ea, vă dați seama. Pe lângă Cavit, pe care îl mâncam ca pe ciocolată, vitamina C era în top. Dulce-acrișoară cum e ea, a reușit să îmi fie aliat nu numai atunci, în anii aceia fragezi, când îmi făceam imunitatea pe spinarea ei, ci și acum, când mă ajută vizibil în lupta cu ridurile de expresie.

Foto via Farmacialapretmic.ro


Că este utilizată ca ingredient pentru creme hidratante și pentru creme de față, nu mai este un secret pentru nimeni. În plus, vitamina C ajută la reducerea ridurilor și previne lăsarea pielii, prin îmbunătățirea elasticității acesteia. Reprezintă un factor esențial în producția de colagen, o proteină prezentă în țesuturile conjunctive ale corpului. Dacă e combinată cu vitamina A și vitamina E în dozele recomandate, efectul e și mai vizibil. Asta am văzut pe pielea mea, care a redevenit elastică și ridurile s-au cumințit parcă.

Când treci de 30, viața devine din ce în ce mai frumoasă. Angoasele adolescenței, goana după senzații a primei tinereți, toate se estompează pentru a face loc unei împliniri și unei stări de zen, întreruptă ce-i drept deseori de stresul zilnic. Ce nu se estompează însă, sunt ridurile, care-și fac încet-încet apariția pe la colțurile ochilor. Așa nepoftite cum sunt, odată instalate, greu se mai dau duse, ca musafirul acela care dă să plece, dar te mai ține o oră în fața ușii.

Ei, și mă luptam eu așa cu ridurile, oblojindu-le cu tot soiul de creme scumpe, strâmbându-mă în oglindă să văd până la ce adâncime au ajuns, până când m-am dus la Farmacia la Preț Mic, de unde îmi iau de obicei vitamine ieftine, mi-am procurat vitamina C și m-am pus serios pe consum. După vreo lună, s-a văzut deja că pielea mea e mai elastică, mai plină, mai radioasă chiar. Și n-am observat numai eu, a observat chiar și soțul, care de obicei observă ultimul. Care soț a fost foarte încântat de faptul că am ales, în locul cremelor scumpe, un leac atât de puțin costisitor, mai ales dacă e procurat de la o farmacie ieftină.

Articol scris pentru SuperBlog 2019.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *