9 Jun

Rochia cu dantela aplicata, din colectia Nina Ricci

La prima vedere, rochia cu margini din dantela pare o piesa vestimentara la limita dintre lenjerie intima si haute couture. Asemanarea cu un neglije cu aplica din dantela e izbitoare, dar asta nu o face insa o piesa cheap sau vulgara, cum carcotesc unii. Pur si simplu s-a intamplat ca neglijeul sa apara primul.

Din moment ce corsetul a migrat din sfera lenjeriei intime in cea haute couture fara prea multe oprelisti, de ce nu s-ar intampla la fel si cu rochita cu margini din dantela?

Am vazut-o pe runway, in prezentarea colectiei Nina Ricci, prin designerul Peter Copping,  pentru primavara-vara 2011, la Saptamana Modei de la Paris.

O rochie in stil layers, purtata cu un cardigan cu mansete cu pene aplicate, si cu pantofi argintii, cu toc stiletto. Combinatia pene plus dantela e printre cele mai indraznete din ce am vazut pana acum pe catwalk, dar designerul Peter Copping, sub umbrela casei de moda Nina Ricci, a reusit sa faca din ea un adevarat statement, un outfit sofsticat, dar purtabil.

Dar tu? Ai purta rochia cu dantela aplicata?

Foto via style.com


Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *