23 Sep

S.O.S. Cum ma imbrac la picnic?

Au mai ramas cateva zile de Septembrie aurie, prilej de a iesi la un picnic cu prietenii, pe ultima suta de metri, asa ca lansez provocarea. Outfit de picnic.

Daca in epoca victoriana domnisoarele se imbracau cu rochii cu crinolina si se accesorizau cu umbrelute din dantela, in zilele noastre oamenii asociaza tinutele de picnic cu niste haine sport, casual, neaparat pantaloni scurti cu colanti, un tricou lalai si o sapca.

Eu refuz sa promovez o astfel de imagine de fata rea. Caci inca mai cred ca picnicul este un adevarat ritual in care oamenii se cunosc intre ei si se integreaza in natura. Este un outfit total lipsit de feminitate si de mister, chiar daca are avantajul de a fi foarte comod.

photo:  girlygirlslike.com

Propunerea mea pentru un outfit de picnic este inspirata, recunosc, din perioada victoriana despre care am amintit mai sus. Desigur, in varianta contemporana, adaptata. In loc de rochiile cu crinolina propun rochite gogosar, din tul, care au avantajul de a-ti da o mare libertata de miscare. Un hanorac in partea de sus. In loc de umbrela din dantela,  o palarie din rafie, cu boruri largi. Botine cu siret in picioare, fara toc si cat mai inalte. Si in loc de geanta de toate zilele, vom lua un cos de picnic. Am vazut modele foarte frumoase in ultimii ani.

Tusa finala a unui outfit de picnic va fi o esarfa fantezie, in culorile toamnei, pe care o putem aranja cat mai creativ.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *