6 May

Sacoul din tweed, moda in stil londonez

Asociat de cele mai multe ori cu un profesor distrat, rupt de realitate si imbracat cand prea ciudat, cand prea scortos, sacoul din tweed castiga din nou teren. Si nu oriunde, ci tocmai pe runway! De data aceasta, devine o piesa de rezistenta din garderoba unui barbat modern, desprinzandu-se definitiv de tinutele academice, cu iz de naftalina.

Designerii si-au pus modelele sa defileze pe runway in sacouri din tweed, in ultimele sezoane. In colectiile John Varvatos, sacoul din tweed are evidente accente militaresti, epoleti, nasturi metalici, pe cand la Ralph Lauren, sacoul din tweed are detalii vintage.  Pentru cei cu banutii numarati, exista o varianta mai lesnicioasa, de o calitate ireprosabila. Este vorba despre sacourile create de J. Crew , cu asa-numitul Harris Tweed, o combinatie de lana virgina si de lana traditionala scotiana.

Tweed-ul e o textura mai bogata, mai groasa si mai calduroasa, de inspiratie britanica. Sacourile din tweed le poti purta in loc de jacheta in serile de primavara mai racoroase. Daca alegi sa le porti la denim, alege jeansi pe tonuri de albastru inchis sau indigo. Fereste-te de denimul deschis la culoare sau acid walsh in combinatie cu tweedul. Nu fac deloc casa buna.

La fel, evita outfiturile “cumintele” atunci cand porti sacoul din tweed. Nu purta la el pantaloni din stofa, cafenii sau maro, risti sa pari ca un profesor care nu prea are a face cu moda. Alege ghete inalte, cu siret, din piele intoarsa, se potrivesc de minune la un astfel de sacou.

Foto via trashness.com

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *