Skip to content

Stilul minimalist in moda

Bazat pe forme simple, geometrice, curate si linii drepte, stilul minimalist are numerosi adepti, atat printre creatori, cat si printre consumatori, in arta, design interior si in fashion deopotriva.

Intrebarea este: ce inseamna stilul minimalist in moda, cum il detectam? Exista cateva indicii ca avem de-a face cu un asemenea stil. Iata cateva dintre ele:

Fiind un stil lipsit de podoabe, forma, compozitia si culoarea joaca un rol vital. Asta pentru a nu deveni un stil auster, lipsit de personalitate si de energie.

Piesele vestimentare in stil minimalist sunt pe culori uni, fara imprimeuri, paiete, margele sau aplicatii de orice fel.

Croiul e unul extrem de precis, cu atentie maxima la detalii.

Cum sa te imbraci in stil minimalist

Alege piese vestimentare clasice si simple. De altfel, deviza acestui stil este: “Mai putin este mai mult – Less is more“. De exemplu, alege pantaloni fara buzunare, pe culori uni, tricouri fara imprimeuri, rochite din texturi simple, fara aplicatii de orice fel.

Te poti inspira din outfiturile propuse de Jill Sander pentru primavara 2011, ea insasi fiind o adepta a stilului minimalist.

Foto via fashiondesigners.instyle.com

Cum accesoriile sunt tusa finala a oricarui outfit, alege-le in acelasi spirit – minimalist. Turbanele, curelele simple, pantofii pe culori uni, cu sau fara toc, oxford sau cu peep toe, clutchurile liniare, geometrice, gentile de mana fara podoabe in exces, combina-le in asa fel incat sa obtii un outfit minimalist, fara a omite nota personala, care ii da culoare si vitalitate.

Costumele deux-pieces, cu accent pe silueta, the little black dress, trenciurile de influenta militareasca, pantalonii tip tigareta, din texturi de calitate, pantalonii scurti din stofa, pe game monocrome, toate sunt piese vestimentare in stil minimalist. Poarta-le cu atitudine si vei impune un statement in comunitatea ta!


STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *