24 Oct

Imbracaminte de scoala. Moda anilor ’50 aterizeaza pe catwalk

Esti o scolarita pasionata de moda, sau poate ti-e pur si simplu dor de anii de scoala? Da o ocheada pe catwalk si vei descoperi colectii intregi cu imbracaminte de scoala, inspirate din moda anilor ’50.

Imbracaminte de scoala sau, in jargon fashion, stil preppy sau college girl. O cunosti, probabil, din cateva seriale americane pe le urmarim cu sufletul la gura 🙂

Designerii nu se aventureaza prea mult la culori vibrante, majoritatea outfiturilor fiind pe tonuri de alb, negru si gri, in schimb se joaca cu texturi, imprimeuri si lungimi, ca adevarati maestri ai creatiei vestimentare.

Tinuta preppy semnata DKNY

Imbracaminte de scoala, rochitele pana deasupra genunchilor, in carouri, sosetele trei sferturi sau ciorapii cu model, le gasesti pe toate in colectiile de toamna-iarna 2011 semnate DKNY, Marc Jacobs sau Louis Vuitton.  Cele mai sonore nume din moda readuc in prim-plan texturi consacrate de stilul vestimentar britanic: stofa si tweed-ul, accesorizate cu genti in culori neon, cu cizme de cauciuc retro-chic sau cu ciorapi cu buline lucioase.

Outfit de scoala "imbulinat", creatie Marc Jacobs
Outfit retro-chic semnat Louis Vuitton

Dar tu? Ce parere ai de ideea designerilor de a readuce imbracamintea de scoala pe catwalk?

Foto via teenvogue.com

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *