Skip to content

Tapet de la Axelen în texturi si culori fastuoase, inspirate de haute-cuture

Ai zice ce sunt doar niște ziduri, dar de cele mai multe ori, pereții au și ei o poveste a lor. Uite, de pildă eu sunt un tapet nou-nouț, întins cu măiestrie pe peretele cel mai vizibil din toată casa, pentru că e fix peretele pe care îl văd oaspețîi în momentul în care trec din hol în living. Peretele pe care-l decorez de doar câteva zile a văzut multe la viața lui. Dar cea mai palpitantă a fost pentru el era renovărilor, când întreaga casă a fost întoarsă cu susul în jos și noua familie care a cumpărat locuința a hotărât să schimbe aspectul bătrânicios, cu accente rustice, cu unul care să vorbească de la sine despre lux.

În același spirit m-au ales și pe mine noii proprietari, un el – ochelarist mereu cufundat în calcule și studii, o ea, fire mai artistă, blândă și tandră, și un mic domn Goe, căruia i s-a explicat de la început că în noua locuință nu mai avea voie să devasteze, adică să picteze pereții, să-și întindă piesele de lego pe covor, să trântească sertarele și ușile dulapurilor după bunul plac. După ce au aflat de tapetul Zambaiti din colecția Elie Saab, au mai renunțat la reguli, și și-au lăsat copilul să deseneze în voie pereții din camera lui, căci au ales acest model de tapet super lavabil, care se curăță extrem de ușor, cu o perie moale. Copilul a fost fericit că a putut să-și continue opera, iar cei mari că puteau să-și păstreze pereții impecabili, în ciuda apucăturilor artistice ale odraslei.

Avantajele tapetului în decorarea sau redecorarea locuinței

Colaj realizat cu Canva, foto via Axelen.ro

Despre avantajele tapetului ar putea vorbi noua proprietară ore întregi. Locuința în care stătuse înainte fusese dată cu vopsea lavabilă, iar momentul zugrăvelii aducea la pachet de fiecare dată praf, mizerie și  vopsea care stropea podelele și geamurile. Trebuia să protejeze și să Infolieze toate suprafețele din casă, ca să evite pătarea și distrugerea acestora. Când vine vorba de tapet, în schimb, poți evita toate aceste neajunsuri, căci montarea tapetului este o operațiune rapidă și curată. Mai mult, după ce ai lipit ultima fășie de tapet pe perete, poți folosi camera imediat. Nu e nevoie să aștepți să se usuce pereții, nici să faci efortul suplimentar de a curăța pardoseala și geamurile.

Dar cel mai mult o atrăgea faptul că tapetul asigura un finisaj perfect pereților casei. In majoritatea caselor, pereții sunt departe de a fi perfecți, fie că vorbim despre pete ce pot apărea din cauza umidității, decolorarea din cauza unei surse de căldură din apropiere, sau din cauza razelor solare. Textura, la fel, nu e întotdeauna uniformă, și de multe ori, pereții sunt mai poroși in anumite zone și mai lucioși in altele. Aspectul va fi, chiar după straturi și straturi de vopsea, unul inestetic.

Tocmai aici intervine magia tapetului. Odată instalat pe pereți, un tapet decorativ exclusiv acoperă perfect orice imperfecțiune și va avea un aspect uniform, fără cusur. Și, mai ales în cazul modelelor de tapet decorativ de lux, decorurile tapetate deveneau cu adevărat spectaculoase, imposibil de realizat cu ajutorul vopselei de pereți. La Axelen sunt disponibile zeci de tipuri de tapet, în culori rafinate și elegante, cu pattern-uri când clasice, somptuoase, când creative și îndrăznețe, în funcție de atmosfera pe care vrei s-o imprimi locuinței tale. Rezultatul va fi unul fără cusur – pereții casei tale vor arăta impecabil, fără diferențe de culoare, textură sau pete.

Iar dacă e să ne uităm la argumentele de natură practică, tapetul decorativ poate fi păstrat mult timp pe perete, astfel că scapi de costuri și stresul renovărilor pentru mult timp, deci un mare plus și pe zona aceasta.

De la texturile de pe catwalk la texturile maiestuoase de pe pereți

Colaj realizat cu Canva, foto via Axelen.ro

Pentru sufragerie, și-au dorit un tapet care să-i facă pe cei care le trec pragul să zică ‘wow’, așa că au mers pe același brand și pe aceeași colecție de tapet de la Axelen  – Elie Saab, creată în colaborare cu cunoscutul designer libanez cu același nume. Proprietara urmărise colecțiile vestimentare ale celebrului designer și, cum era pasionată de modă, admirase de mulți ani liniile fluide, drapajele fastuoase și texturile maiestuoase ale creațiilor sale. Cum era designerul ei preferat, se interesase despre evoluția lui artistică, așa a aflat că Elie Saab își deschisese primul atelier de creație încă de la vârsta de 18 ani în Beirut, prima colecție o prezentase la Casino Du Liban, fiind un succes răsunător, media libaneză numindu-l “geniul precoce” al modei libaneze. Cunoscut pentru rafinamentul și eleganța la cel mai înalt nivel, colecțiile designerului libanez reprezintă în fiecare sezon o avanpremieră a ținutelor pe care urmează să le vedem pe covorul roșu, purtate de celebritățile din lumea cinematografică.

Pe noua proprietară o încânta faptul că avea ocazia să-și îmbrace pereții cu tapetul decorativ uniccreație marca Elie Saab – era ca și cum ar fi adus o parte din strălucirea și luxul de pe catwalk direct la ea în sufragerie.

Adică de nu s-ar îmbrăca și ei, pereții? Interioarele au un suflet al lor, o demnitate a lor, o lumină a lor. Așa cum modelele își exprimă personalitatea și unicitatea pe marile pasarele ale modei, la fel pereții își pot dezvălui strălucirea cu tapetul care să-i pună cu adevărat în valoare. Noua proprietară și-a dus mai departe raționamentul. Pentru sufrageria cu tavan înalt, cu un candelabru masiv, cu aspecte cromate, îi trebuia un tapet care să accentueze tușele de lumină pe care le arunca în jur superbul candelabru. Așa că a ales un model de tapet decorativ Elie Saab Axelen cu inserții lucioase în relief, constituind un model unic, exclusivist. Materialul are o calitate deosebită, unde mai pui că e lavabil și rezistent la frecare și zgârieturi.

O atmosferă interioară de lux – chiar la tine acasă

Cu cât naviga prin exemplarele superbe de tapet ale colecției, cu atât era noua proprietară mai inspirată și mai încântată de colecția ce a luat naștere din dorința designerului de a crea o atmosferă interioară de lux acolo unde tapetul este montat. Inspirată din creațiile haute couture ale mărcii, colecția Ellie Saab e realizată de echipa creativă a celor de la Zambaiti Parati, folosind materiale exclusive. Dar pe lângă materialul prețios (Vinil pe suport vlies), era încântată de modelele când florale, când geometrice, când orientale ale tipurilor de tapet create sunt supravegherea lui Elie Saab.

Și-a comandat modelele de tapet preferate de pe site-ul celor de la Axelen, o afacere românească pornită din inima Ardealului în urmă cu aproape 30 de ani. Știa de mult depre ei și știa că merge pe mana unor profesioniști, căci la Axelen găsești întotdeauna una dintre cele mai variate game de tapet decorativ de import de la companii internaționale renumite (Zambaiti Parati, Eijffinger, Jannelli&Volpi, Sirpi sau Rasch fiind doar câteva dintre brandurile importate cu succes în România).

Când spunea că pe Axelen găsește modele exclusive, nu era doar o figură de stil sau de marketing. Axelen are exclusivitate pe piața românească de decorațiuni interioare, prin tapetul decorativ din colecțiile Philipp Plein (Zambaiti Parati), Elie Saab (Zambaiti Parati), Trussardi 5 (Zambaiti Parati) și Canvas (Eijffinger).

Pe aripi de vis, vis cu ochii deschiși, ca să poată vedea în toată splendoarea texturile în relief și culorile rafinate ale tapetului, proprietara se cuibări în fotoliu și se apucă să facă planurile pentru petrecerea de casă nouă. Își imagina cu drag chipurile transfigurate de admirație ale prietenilor ei, când îi vor trece pragul casei și vor da cu ochii de tapetul fastuos care-i îmbracă pereții în cel mai original mod.

Dar tu? Ce idei de decorare a pereților ai, așa încât să obții interioare cu aspect original și somptuos?

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2022.

Sponsor:

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *