Skip to content

Chakra mea cu chakra ta ne vor duce undeva

cristale protectoare pentru chakra

 

Era o zi ca oricare alta. Așa credeam eu, cel puțin, în dimineața aceea. Aveam să aflu, mai târziu, că era o zi ca niciuna de până atunci. Dar eu, înarmată doar cu vechiul meu cristal Lapis Lazuli, protector de chakră, mă strecuram inocentă printre oameni, pe potecile înguste, creionate parcă de un desenator uriaș, prin iarba deja călcată. Întreaga incintă a festivalului era în așa fel proiectată încât să te simți ca o mică Alice în țara minunilor, de la panourile cu leduri luminoase, caruselul uriaș care-și arunca umbra peste oameni, zecile de tarabe așezate strategic să te îmbie cu aromele gogoșilor și ale clătitelor și, mai ales, castelul care, în ciuda forfotei de festival, își păstra aerul misterios.

 

Ca la douăzeci de ani

 

Mă îndrept cu foamea în gât spre o tarabă. O aleg pe cea cu coada cea mai mică. Cel mai probabil n-or fi cele mai bune sandwich-uri, îmi spun, de vreme ce nu se prea înghesuie lumea. Dar n-are a face, mi-e mult prea foame, o să-mi iau de aici de-ale gurii. Mă postez în fața tarabei și-mi comand mâncarea. O înșfac și mă retrag la o terasă ferită, cu lăzi de bere pe post de scaune și cu butuci pe post de mese, cu câțiva copaci umbroși care te făceau să te simți dintr-o dată într-o lume la kilometri depărtare de scene, concerte și forfotă.

Dau să iau prima îmbucătură când un teckel mi se încolăcește printre picioare mirosindu-mi curios sandwichul. Îmi era foame, e drept, dar și lui îi era. I-am rupt o jumătate și i-am aruncat-o la câțiva metri distanță, în speranța că mă va lăsa să mănânc liniștită. Nici gând. Teckelul își înfulecă bucata și mă trezii cu el la picioare. Când ridic ochii, un flăcău înalt ne privea amuzat.

-Pixel, fii cuminte, îi strigă câinelui. Scuze, e așa, mai pofticios, zise așezându-se pe lada din fața mea. Sper că nu te-ai supărat.

-Cum aș putea să mă supăr? E așa de drăguuuț. Aproape la fel de drăguț ca tine, era să zic, dar m-am oprit la timp, mestecându-mi cuvintele cu ultima îmbucătură de sandwich. Era un băiat frumușel, cu ochii lui negri, strălucitori, cu maxilarele pătrățoase, cum îmi plăceau mie la bărbați, cu șuvițele ciocolatii, crețe, ieșind rebele din freza gândită cândva de un frizer priceput.

-Sunt impresionat, trebuie să recunosc, făcu el. I-ai dat jumătate de sandwich lui Pixel în condițiile în care se vede cu ochiul liber că ți-e teribil de foame, zise el râzând.

Simt cum roșeața îmi urcă în obraji.

-Să-ți cumpăr un sandwich? mă întrebă dând să se ridice.

-Nu, nu, îl opresc aproape strigând, mai mult de teamă că o să plece.

-Bun, făcu el. Atunci hai să ne cunoaștem mai bine. N-o să te întreb ce zodie ești.

-De ce? E o întrebare banală? Aa, de fapt știu, ești genul care nu crede în zodii, zic eu cu o fărâmă de tristețe în glas.

-Aa, nu. Dimpotrivă! Te văd cu Lapis Lazuli la gât și bănuiesc că ești zodia Săgetător.

Fac ochii mari. E prima dată când un bărbat face legătura dintre cristalul meu și semnul zodiacal.

 

Lecția de cristaloterapie

 

 

-Când te conectezi la frecvențele înalte ale cristalului Lapis Lazuli, practic te îmbogățești spiritual, începu el. I se mai spune și “Păstrătorul Înțelepciunii”, fiind un artefact puternic, surprinzător de eficient în a arunca o nouă lumină asupra sufletului, una dintre cele mai binefăcătoare bijuterii pentru chakre.

Când ajungi să înțelegi efectele vindecătoare ale acestor seturi de cristale terapeutice te poți conecta la un nivel mai adânc la înțelesurile lor. În timpul Renașterii, continuă el, cristalul albastru era considerat o culoare sacră (sacre bleu), de aceea cristalul Lapis Lazuli era transformat în pulbere și folosit pentru a picta veșmintele Fecioarei Maria, dar și în alte opere de artă iconice.

-Chiar, era un fel de albastru de Voroneț la italieni? întreb eu.

-Poți să spui și așa, admise el cu un zâmbet. Dar nu numai artiștii renascentiști au folosit această pulbere. Se spune că însăși Cleopatra folosea pudra de Lapis Lazuli pentru machiajul pleoapelor. Dacă ești atrasă de acest cristal, e un semn că ești pregătită pentru o transformare spirituală.

Împreună cu alte pietre violet și albastru închis, cristalul de Lapis Lazuli e asociat cu chakra celui de-al treilea ochi, centru energetic care procesează cunoașterea, intuiția și înțelepciunea.

-Mai exact, când am cristalul la mine, gândesc mai limpede și iau decizii mai bune în viața de zi cu zi. Asta e testat pe propria-mi piele, îi întăresc eu vorbele.

-Da, faptul că ai integrat acest cristal în viața ta de zi cu zi, și că, uite, l-ai luat cu tine și la festival, te va ajuta să-ți împrăștii lumina în lume cu încredere în tine și cu autenticitate. Dar, poate cel mai important, Lapis Lazuli are proprietăți vindecătoare: ușurează durerea, în special migrenele.

Nu mă pot abține să nu râd, mai ales când mă gândesc că noi, fetele, acuzăm adesea migrenele. De-acum nu mai am scuză, îmi zic, când am cristalul la mine.

-Ajută și la buna funcționare a sistemului nervos și respirator, continuă el, ignorând râsul meu. Ajută la vindecarea gâtului, a laringelui și a tiroidei. Purifică sângele, reduce presiunea arterială și ajută la combaterea insomniei. Ce e surprinzător e că acest cristal ajută la identificarea obiceiurilor și a emoțiilor negative care sabotează procesul de vindecare.

-Ce frumos vorbești, te-aș asculta așa ore în șir.

 

…și chiar așa a fost, de atunci l-am tot ascultat. Ani în șir.

 

Pentru că din ziua aceea am rămas împreună. Avea și el un cristal la el, ascuns în buzunarul de la piept. Mi l-a arătat încă de atunci, din prima zi, când și-a scos granatul lui prețios din buzunar, odată cu mărturisirea că e zodia Berbec, un Berbec încăpățânat. Aveam să aflu mai târziu, după ani și ani, cât anume de încăpățânat. Dar asta e o altă poveste.

Oricum, îi iubesc până și micile accese de încăpățânare, și sunt convinsă că nu doar zodiile noastre sunt foarte compatibile, ci și cristalele se potrivesc destul de bine. Portocaliul lui și albastrul meu sunt, până la urmă, culori complementare. ??

Cel mai frumos cadou de la el a fost o brățară de pe Stonemania care, pe lângă Lapis Lazuli, are și Cuarț fumuriu, Acvamarin, Sodalit și Ametist.

Le iau pe rând:

lapis lazuli, cristal pentru chakra

 


 


 


 


 

Cinci cristale binefăcătoare pentru săgetători, ca mine. Mă bucur în fiecare zi de puterea reunită a acestor bijuterii pietre cristaloterapie, mai ales că sunt 100% naturale, netratate.


Sursa foto: Stonemania.ro, Pietre Semipretioase | Facebook

 

 


 

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *