Skip to content

Cum scapam de cearcane

“Inelele intunecate”,  daca ar fi sa traducem mot a mot din engleza, zonele de sub ochi cenusii, inestetice, care dau acea privire dramatica, tradatoare a faptului ca nu suntem tocmai prietene cu somnul. Sau ca am petrecut mai mult decat ne-am propus noaptea trecuta. Sau ca avem o digestie deficitara. Sau ca asa e modelul genetic (acesta e cazul cel mai trist si cel mai des intalnit).

Pasul 1. Somn usor.

Daca sunt rezultatul unei nopti nedormite, problema se rezolva usor. Tratam cauza, nu efectul. Adica ne tratam insomniile. Un pahar cu lapte caldut inainte de culcare ne poate induce instant un somn dulce. Sau o baie fierbinte, cu spuma de lavanda, cu efect relaxant si da, adormitor. Dar deja casc cand ma gandesc la asta.

Pasul 2. Remedii naturiste.

Daca cearcanele fac parte din trasaturile fetei noastre de cand ne stim, trebuie sa actionam ceva mai intens. Remediile naturiste, pe de o parte, au efect binefacator, dar nu instant. Nici spectaculos. Dintre ele, infuzia cu albastrele este de departe cea mai eficienta. Feliile de castravete, cartofi sau lamaie ajuta si ele la vasocostrictie in zona de sub ochi. Si pernutele cu galbenele, ceai verde sau negru aplicate in aceasta zona actioneaza ca un balsam peste rana.

Pasul 3. Cremele anticearcan.

Cremele anticearcan sunt pe baza de vitamine A si K, cele care au rol vasoconstrictor. Plus ca majoritatea au si extracte vegetale. Cand vrem ssa cumparam o crema anticearcan, trebuie sa ne uitam sa aiba cafeina, retinol, si alpha hydroxy acizi (AHA), care ajuta si la reducerea aspectului “pufos” al zonei din jurul ochilor. Zona de care vorbim, teritoriul exclusiv al cearcanelor adica, este mai uscata si mai sensibila. De aceea trebuie tratata diferentiat. Nu recomand sa folositi aceeasi crema si pentru fata, si pentru conturul ochilor. Foarte indicate sunt cremele sau gelurile care contin apa termala, ar efect hidratant, calmant si racoritor.

Daca nici unul dintre aceste remedii nu dau rezultate, urmeaza:

Pasul 4. Ascunderea cearcanelor.

Concealerul face minuni, aplicat sub fondul de ten pe o nuanta cat mai naturala si mai apropiata de nuanta tenului nostru. Dupa ce ati aplicat fondul de ten tapati usor zona de sub ochi pentru o fixare mai buna. Pentru desavarsirea machiajului, pulverizati apa termala.

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *