Skip to content

Ghid de reperat dentistul ăl bun

Zâmbetul e meserie,

Porți deschide, se cam știe,

Șiruri de dinți sănătoși

Albi, integri, arătoși,

Ne dorim cu-adevărat,

Ne punem și aparat,

La nevoie, și-un implant

Pentr-un zâmbet fascinant.

Dar problema ce se pune

Ca români trăind pe lume,

Și-ntalnind tot felul de inși,

Un’ găsești dentiști distinși

Cari s-aducă plus valoare
La dantura din dotare?

Dinții să ni-i întărească,

Să-i curețe, să-i albească,

Să-i plombeze de-s ciobiți,

Să-i consolideze chiar,
De-s ruine pe-un altar,

Al unei guri ce se vrea

Surâzând din nou, și ea.

Toate astea par minuni,

Dar mai sunt și dentiști buni,

Pe Doctor Aristide de-l găsești,

Poți de-acum să-mi mulțumești,

Într-al său cabinet curat,

Cu-aparate noi dotat,

Cu a sa îndemânare

Cu pricepere, răbdare,

Te vei afla pe mâini bune,

Cum rar mai găsești pe lume.

zambet-dr-aristide-2-1170x500

Traumatizat de dentist? Nimic mai firesc în România de azi, mai ales dacă ai avut parte de o copilărie cu câțiva ani de comunism, timp în care ai tăi te târau la dentistul de la cel mai apropiat spital de stat. În cazul meu, o cucoană corpolentă, care găsea o plăcere imensă în a scoate dinți, indiferent dacă se mai puteau salva sau nu. Fără nu știu ce anestezie, un spay era suficient, doar tre’ să ne călim odată și-odată, nu?

Poezia de mai sus am scris-o tocmai pentru a semnala că există și altfel de dentiști în România. Dentiști care știu și pot să fie în același timp și oameni de știință, și artiști și, într-o oarecare măsură, oameni de afaceri.   Și, nu în ultimul rând, pur și simplu oameni.
medic-dentist-bun-in-bucuresti-medicul-zambetului-tau-1024x365
Cum recunoști un dentist bun
cu adevărat?

Trebuie să aibă nu mai puțin de cinci calități:

– o extraordinară dexteritate. Având în vedere că gura e un spațiu relativ mic, nu e tocmai ușor să mânuiești cu o pricepere ce se învecinează cu arta aparatura de care dispui. O bună coordonare și o mână sigură sunt așadar esențiale pentru un dentist bun. Mai mult, dentiștii trebuie să fie într-o formă fizică bună. Simplul fapt de a sta ore în șir în picioare, aplecat peste gura pacientului, necesită o formă deosebită.

– calități interpersonale. Dentistul trebuie să fie un om deschis pentru oameni, ceea ce americanii numesc “a people person”. Un dentist trebuie să fie în stare să calmeze un pacient mai temător, să aibă grijă de pacienți.

– dorința permanență de a învăța. Stomatologia e unul dintre cele mai dinamice domenii. O nouă tehnologie înseamnă proceduri inovative, iar un bun dentist trebuie să fie mereu cu urechile ciulite la noutăți.

– compasiune și onestitate. Problemele dentare pot afecta multiple zone ale vieții pacientului, iar dentistul trebuie să arate compasiune pentru un pacient cu probleme dentare. Totodată, această atitudine îl va încuraja pe pacient să caute ajutor în continuare și să se simtă în largul sau în cabinetul stomatologic. Onestitatea, la fel, îi va face pe pacienți să își pună încrederea în mâinile unui asemenea dentist.

– să găsească soluția potrivita pentru fiecare pacient. Nu orice pacient va avea o problemă dentară la care se poate aplica o soluție standard. Dentistul trebuie să poată gândi out of the box și să determine care e abordarea cea mai potrivită pentru fiecare pacient în parte.

Un implant dentar reușit, cum sunt cele realizate în cabinetul doctorului Aristide Dan, necesită nu numai cele mai rezistente materiale și cea mai inovativa aparatură, ci și îndemânare și măiestrie.  La fel, o coroană zirconiu bine făcută poate însemna extrem de mult în economia unei vieți, căci încrederea în sine pe care ți-o da o dantură vizibil refăcută e neprețuită.

Și încă un sfat, al uneia pățite: odată ce l-ai găsit, nu mai face experimente testand terenul pe la alte cabinete. Dacă te simți în largul tău în cabinet, ești mulțumit de de calitatea lucrării și de rezistentă acesteia, de ce ai vrea să mai testezi piață? Numa’ zic…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *