Skip to content

Kate Moss – anti-supermodelul

O figura de copil mofturos. Par de culoarea nisipului, cu reflexii de aur topit. O statura neobisnuit de mica, pentru un fashion model. Kate Moss este modelul din vechea garda spre care ne indreptam atentia saptamana aceasta. Mai exact, anti-supermodelul, cum i s-a spus de atatea ori.  Aparitiile pe catwalk, pictorialele din reviste si campaniile publicitare i-au adus in 2007 locul 2 in topul celor mai bogate modele al revistei Forbes, estimandu-se ca ar castiga in jur de 9 milioane de dolari pe an.
Micuta Moss s-a nascut in Addiscombe, Croydon, London din Linda Rosina (Shepherd),  barmanita, si din Peter Edward Moss, agent de vanzari. Kate are un frate mai mic, o sora vitrega si un frate vitreg. Parintii ei divorteaza cand Moss are doar 13 ani. Urmeaza cursurile scolii primare din Ridgeway si ale liceului din Purley. Nu se remarca prin vreun succes academic, desi la sport este un talent innascut.
Descoperita in 1988 la varsta de 14 ani de Sarah Dokas, fondatoarea Storm Model Management, cariera lui Kate Moss a inceput odata cu sedinta foto alb-negru pentru revista britanica The Face. Apoi a devenit Anti-Supermodelul, prin contrast cu mai inaltele ei colege de pe catwalk Cindy Crawford, Elle Macpherson, Claudia Schiffer si Naomi Campbell, cunoscute pentru statura lor impresionanta si pentru formele sinuoase.
Poate sunteti tentati sa credeti ca o femeie sexy inseamna neparat un trup doldora de forme, cu o fata de papusa desupra. Kate Moss infirma aceasta idee. Cu trupul ei delicat, ca de copil, cu figura expresiva si poznasa, Kate Moss a castigat in martie 2007, NME Award pentru cea mai sexy femeie.
Cunocuta pentru relatiile cu artisti ca editorul Jefferson Hack de la Dazed & Confused, Mario Sorrenti and Johnny Depp, Pete Doherty, fost membru al formatiei Libertines, Jamie Hince, chitarist la The Kills, dar si pentru consumul de cocaina care i-a adus nenumarate scandaluri. Acum Kate Moss locuieste impreuna cu fiica sa, Lila, la resedinta din ¬†St John’s Wood, North London.
Lui Kate Moss i s-a dedicat chiar si o statuie 100% din aur, la o expozitie de la British Museum, prilej cu care sculptorul a declarat ca este “frumusetea ideala a momentului”.
STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *