Skip to content

Metode socante de a slabi, folosite de modelele de pe catwalk

Modelul rus Kira Dikhtyar face in sfarsit lumina intr-un subiect considerat multa vreme tabu. Ea a dezvaluit pentru Fox News cateva dintre metodele socante pe care le folosesc colegele ei de pe catwalk pentru a scapa de kilogramele in plus si de senzatia de foame. 

Daca ne uitam la modelele care erau pe val acum 3 decenii si la cele de acum, vom vedea ca ca diferenta de greutate este evidenta. Explicatia e simpla. Cu cat esti mai slaba si mai inalta, cu atat mai bine se aseaza hainele. Cel putin asa considera designerii. de aiic pana la a se face presiuni asupra modelelor ca sa ajunga la o anumita greutate nu mai e decat un pas.

Kira Dikhtyar a dezvaluit pentru Fox News ca modelele recurg la pachete de tigari, laxative, pastile de slabit, medicamente care taie pofta de mancare doar pentru a fi gata de a urca pe catwalk.

“Am auzit povesti cu agenti de modelling care incurajeaza fetele sa consume speed si cocaina pentru a-si accelera metabolismul si pentru a manca mai putin. Iar injectiile de tot felul devin din ce in ce mai populare printre modele, de la injectiile HCG, adica un plan de dieta de 500 de calorii, pana la injectiile la tiroida T3 pe care modelele perfect sanatoase si le injecteaza in incercarea de a-si accelera functia tiroidei, pentru un metabolism mai rapid”, a mai declarat Kira pentru Fox News.

Iata deci, dincolo de stralucirea care planeaza asupra acestei lumi, industria modei se face cu scrasnet de dinti, cu presiuni si cu foarte multa foame.

Credeti ca designerii ar trebui sa renunte la modele anorexice si sa foloseasca pe catwalk fete cu forme? 

Foto via newindianexpress.com

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *