Skip to content

30 și toți, Doamne

mos

Când luminile se-aprind

În orașul cu colind,

Copiii pornesc prin piețe

Să tot facă fețe-fețe

La cei brazi frumoși și verzi,

La lumini, culori, scoverzi,

La părinții cu năduf,

La ninsoarea din văzduh.

E momentul când povestea

De Crăciun începe, vestea

C-un colind sonor și pur

Că de-un moș durduliu și sur

În ajun vom avea nevoie

Copiilor să le facem în voie.

Moș blindat cu glume bune

Poezia s-o îndrume,

Cadourile să le plaseze

Sub cetină, să viseze

Copilașii în ajun

La un joc frumos și bun.

Moși cu barbă naturală

La o tragere brutală

Să reziste infinit

Când în poală s-a nimerit

Un copil mai năzdravan

De trasul bărbii mare fan.

Căci nu doar că e în tendințe,

Barba, dar în vechi credințe,

E semn de mare-ntelepciune

Fie că-i sură sau tăciune,

Sălbatică sau îngrijită,

Scurtă, lungă, împletită.

Așa sunt și moșii noști,

Simpatici și deloc anoști,

Treizeci sunt la număr,

Unii cu plete până-n umăr,

Alții cu sprâncene stufoase,

Alții cu burțile grase.

Dar au toți ceva-n comun

Au un chef nebun nebun

Pe puști să-i distreze

Să mângâie freze,

Să-mpartă cadouri,

Jucării, tricouri.

Pe horn să se strecoare

Să treacă zăvoare,

In case cu lumină

Si miros de cetină.

 

Philosuphum non facit barba. Dar pe moș îl face

Când ne gândim la moș Crăciun, ne gândim la barba lui. Pe care, câți dintre noi n-am încercat-o, trăgându-l pe moș de ea din toate puterile? O dovadă a autenticității moșului, despre care oricum se șoptește pe la colțuri că nici n-ar exista (dar cine ia în seamă asemenea povești) este chiar barba. Sură, roșcovană, blondă sau șatenă, mătăsoasă sau sârmoasă, îngrijită sau sălbatică, barba îl face pe moș. Philosophum non facit barba, dar pe moș îl cam face. Mai ales pentru că ei, copiii, au un al șaselea simț în a mirosi bărbile false, sau moșii chiciosi, care semnalizează de la o poștă că sunt contrafăcuți.

Unde îl găsim pe Moș Crăciun

Dacă ești în căutarea unui Moș Crăciun și pe cel din Laponia nu vrei să-l deranjezi, că e prea departe și prea ocupat, ai 30 de moși cu aspect autentic din care să alegi. Inchiriazamoscraciun.ro nu este o afacere, ci o poveste de succes, garantată atât de experiența Moșului, cât și a Echipei sale. Este un cumul de peste 10 ani de experiență, 30 de Moși cu barba naturală (fiecare cu costumul croit pentru el de un designer și cu calendarul lui pe site) & aprox 30 de persoane, 30 de mașini. Toate acestea fac posibil ca Moșul să fie prezent de Sărbători în casele tuturor, fix la momentul la care a fost cerut.

Ce ne inspiră barba Moșului

De cele mai multe ori barba este văzută în relație cu înțelepciunea; de multe ori în basme ori în povestiri de tot felul ni se spune că o anumită persoană avea barba lungă până în pământ pentru a ni se sugera o înțelepciune înaltă până la cer. Barba albă și curgătoare este unul dintre simbolurile de anduranță ale lui Moș Crăciun. Generos, vesel și inuduiosat de poeziile celor mici, așa arată un moș Crăciun iubit de copii. Figura iconică a moșului s-a transferat cu succes în secolul 21, creându-se o adevărata industrie în jurul ei. Dar ceea ce trascende orice rațiune comercială este spiritul magic al Crăciunului, magie pe care o găsești cel mai adesea în ochii mari, scăpărători, de copil.

Kitsch versus autentic

Invadați de moși cu căciuli scămoșate, cu bărbi false, prinse cu lipici de fețe sau, și mai și, cu elastic de urechi, cu costume care miros a ieftin, cu sacii prin care se pot desluși formele cadourilor, se simte nevoia unui moș cu aspect autentic. Bine îmbrăcat, corpolent, cu barba naturală, mereu pus pe glume, blând și impozant, un moș care pentru copii e moșul adevărat îți va însenina Crăciunul și va face deliciul celor mici.

Echipa mosului 

Dar ce-ar fi moșul fără o echipă pe cinste? Dacă ar lipsi elfii și spiridușii, renii sau Crăciunița, nici el, moșul, vedeta, n-ar avea același lipici la cei mici. Ce s-ar face moșul fără Rudolf al său, fără suita de spiriduși sau ceata lui de elfi jucăuși? Mai mult, prin echipa cu care se prezintă, va înveseli orice cămin, orice eveniment. Moși autentici, pentru sărbători ca odinioară, dar și echipa de rigoare o găsești pe inchiriazamoscraciun.ro. Prentru ca da, #credinmoscraciun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *