Skip to content

Arc peste timp, spre primul meu ceas

Îmi amintesc și astăzi ce bucurie a fost în sufletul meu când mi-a dăruit bunica primul meu ceas. Îmi strălucea la încheietură ca cel mai scump diamant, cel puțin asta era pentru mine. Cureaua i s-a rupt în timp, cadranul s-a zgaraiat și s-a spart, dar am pastoraat încă ceasul, sau ce a mai rămas din el.

Din vechiul ceas n-a mai rămas mare lucru, dar în el sta pitita o bucățică din sufletul meu. Și din cel al bunicii, care a așteptat ziua de pensie nu ca să-și umple frigiderul, ci ca să-mi dăruiască cel mai frumos cadou.

Bunica, oriunde te-ai afla, ceasul de la tine a post mai mult decât un simplu cadou. Dar cred că ți-ai dat seama de asta din momentul im care mi l-ai dăruit.

 

Ce cadou aș putea să-mi fac, dacă nu un ceas?

Ei, peste ani am rămas cu o pasiune peste ceasuri, așa încât am o mică colecție de ceasuri mecanice, cu mecanism quartz, cu cadran safir sau de sticlă, cu curele de piele sau din zale. Ceva însă îmi lipsește din colecție: un ceas Tio în stil minimalist,  Casual, Fashion, echipat cu o curea din oțel inox tip plasă, carcasă din aliaj cu diametrul de 4 cm și grosimea de 1 cm.

Imi place cât e de versatil e, așa încât va fi accesoriul meu forte pentru orice ținută. Îl voi purta cu drag atât la birou, cât și la o alergare în parc. Are look-ul acela chic și minimalist în același timp, spre care tind și eu de câțiva ani.

 

De ce aș alege un ceas Tio?

seas barbati TIO

V-am spus deja că sunt pasionată de ceasuri, așa că acesta ar fi primul motiv, și cel mai puternic.

Și nu va fi doar o altă piesă din colecția mea de ceasuri, ci un accesoriu de top, pentru orice anotimp. Al anului și al vieții.

Am ales Tio și nu alt magazin pentru produsele rezistente și atrăgătoare pe care le-am văzut pe site, dar și pentru faptul că se pot cumpara atat online, cât și prin telefon sau prin email. Mai mult, interfața site-ului e una simplă, intuitivă și atractivă, așa încât e o plăcere să navighezi.

Cum în mai vom face 10 ani de căsătorie, plănuiesc să-i fac soțului cadou un ceas cu accent aurii și albastre. Un ceas bărbătesc TIO, mecanic/automatic, afișaj analog, brățară din oțel inoxidabil măsoară 20.5 cm lungime și 24 mm lățime va fi cadoul perfect. Ceasul e, de departe, cel mai potrivit accesoriu ventru un bărbat, iar soțul l-ar aprecia, mai ales că albastrul e culoarea lui preferată. Și, ce mai încolo și-ncoace, pentru că ar veni din partea mea.

 

Un cadou cu istorie în spate

Nu știu ce părere aveți voi despre ceasurile de mână, dar pentru mine, ceasul e nimic mai puțin decât o minune a ingineriei secolelor trecute, iar astăzi a devenit un accesoriu nelipsit de la mâinile bărbaților, fie ei egeganti sau atleți. La fel, femeile au adoptat acest accesoriu și l-au integrat cu stil și gratie în ținutele lor. Încă din anul 1920, ceasul de mână a devenit un accesoriu la modă în rândul tinerilor, înlocuind treptat celebrul ceas cu lanț purtat de domni în buzunarele sacourilor.

Vă invit să vă exprimați părerea chair aici, în secțiunea de comentarii. Așadar, ce credeți? Ceasul chiar e o idee bună de cadou?

 

Video realizat cu Canva, sursa video Pexels & Tio.ro

 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *