Skip to content

Ce mă inspiră? #lifespirationstartshere

Inspirația mea

In care voi dezvălui sursa mea de inspirație zilnică.

Cu fiecare alergare, mai aproape de sens

In care vă arat ce înseamnă mișcarea și echipamentul pentru mine.

O inițiativă care-ți arată cât ești cu adevărat de creativ: #lifespirationstartshere

In care vă invit să descoperiți un concurs pentru cei mai creativi dintre voi.

Ce mă inspiră? Sunt o mulțime de lucruri în care îmi găsesc inspirația – să-i văd pe alții realizând lucruri mărețe, să-i văd depășind obstacole aparent de netrecut, să aud vorbele unor oameni de valoare. Până și frumusețea clară a naturii îmi amintește mereu cât de norocoasă sunt că trăiesc. Mă inspiră ființele, creația vie, nu vreun obiect sau vreun curent creat de om. Mă inspiră tot ce e cutreierat de sevă, de limfă și de emoție.

 

Și dintre toți oamenii, tatăl meu. Eram o țâncă plină de cârlionți și de muci pe când, pășind cu pașii mei mici în urma pașilor lui mari, îi admiram picioarele lungi și drepte. Apoi am început să-i admir mintea cu care dezlega orice problemă de matematică, era în stare să stea o săptămână pe ea, dar venea invariabil cu câteva variante de răspuns.

Cu aceeași încăpățânare iubea și viața. Măruntă, chinuită, cum i-a fost în ultimii ani, el tot o iubea. Lupta pentru ea nu cu deznădejde, ci cu recunoștința că i-a mai fost dăruită o zi.

Pe lângă dragostea de viață și optimismul lui, care păreau pentru unii pură naivitate, tata avea o eleganță a lui. Nestudiată, înnăscută. Își purta cu demnitate hainele, chiar dacă părea cu capul în nori, era un arbitru al eleganței în micul lui oraș.

E ușor să uiți cât e de uimitoate viața. Viețile noastre pământești sunt doar clipe cosmice. Până și lumea noastră atât de încăpătoare e doar un punct mărunt și albastru făcând cercuri în jurul unei stele de mărime medie ce orbitează o galaxie de milioane de stele, care la rândul ei e doar o galaxie dintre multe altele. Totuși, pentru un moment din timp, ajungem să trăim minunile existenței, ale conștiinței.

 

Tata mă face să-mi amintesc de fiecare dată cât de grozavă e viața. De când el a plecat, am început să alerg. E felul meu de a fi singură cu mine și cu el. Alerg între zgură și cer, alerg ca și când viața mea ar depinde de asta. Uneori alerg și plâng. De cele mai multe ori de fericire și recunoștință. E un flux pe care mi-l dă eliberarea de endorfine ce vine aproape de ficare dată la pachet cu kilometrul 3. De când mi-am achiziționat din categoria https://answear.ro/h/pantofi-nike.html pantofi de alergat cu amortizare și cu aerisire, parcă zbor, nu alerg.

 

Mințile noastre sunt concepute să găsească lucrurile pe care le căutăm. Dacă suntem mereu cinici sau așteptăm ca lucrurile să meargă rău, viața noastră va reflecta asta. Pe de altă parte, o privire pozitivă asupra vieții ne va aduce bucurie și inspirație când ne vom aștepta mai puțin. Asta nu e lucru ușor. Când simt că mă împotmolesc sau că mi-e tot mai greu să merg mai departe, mă scutur și-mi zic: “N-am ajuns până aici doar ca să ajung până aici”.

Vara asta am alergat de 5 ori pe săptămână, în jur de 25 de kilometri de luni până duminică. Mi-a fost de cele mai multe ori teribil de cald și teribil de sete, dar parcul e echipat cu de toate, cu cișmele la fiecare curbă, cu castani uriași, care-și aruncă umbra generoasă peste pista de alergat. Ba, uneori, când mă trezeam suficient de devreme, eram norocoasa posesoare a unui top ud, nu neapărat de la transpirație, ci de la faptul că treceam prin aria de acoperire a țâșnitorilor de apă, care udau iarba din parc. Aia da răcorire!  În categoria https://answear.ro/h/topuri.html am găsit topuri perfecte pentru asta, așa că m-am simțit liberă și ușoară ca un fulg (chiar dacă nu sunt tocmai un fulg). Iar vremea rece n-o să mă oprească. Plănuiesc să trec de la topurile verii la hanoracele de alergat ale iernii, n-am de gând să mă lipsesc de atâtea senzații doar pentru că trăiesc într-o țară cu 8 luni cu r în ele, ăăă cu brr în ele!

Hainele sunt un alt mod de a-ți exprima dragostea pentru artă, pentru viață. Pe https://answear.ro/ găsești peste 350 de branduri internaționale, poți să navighezi pe site ca printr-o galerie de artă, de artă vestimentară, și să alegi ce ți se potrivește.

 

Dar tu? cum stai cu doza zilnică de inspirație? Dacă încă ești în căutarea ei, aruncă o privire spre concursul internațional de creație vizuală, Lifespiration, lansat recent aici. Daca vrei să participi, tot ce trebuie să faci este să exprimi printr-o fotografie sau un video sursa inspirației tale, postează pe Instagram și poți câștiga 5000 Lei! Nu uita să adaugi hashtag-ul #lifespirationstartshere și să dai tag paginii de Instagram @answear_ro.

Indiferent care e sursa ta de inspirație, ea te face mai împlinit, mai aproape de cel care-ți dorești să fii. Urmează cu încredere vibrația bună a inspirației tale, dar nu ca un corporatist la o conferință cu discursuri motivaționale, ci ca un autentic ce ești.

Foto via answear.ro

Articol scris înainte de o alergare în parc pentru SuperBlog 2021, ediția de toamnă.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *