Skip to content

Cele mai periculoase ingrediente din produsele cosmetice

Dupa ce ani de zile nu ni s-a spus nimic, in ultima vreme ies la iveala pericolele la care se expune pielea si intregul organism atunci cand practicam cu nonsalanta ritualul zilnic de infrumusetare si ingrijire. 

Ingredientele frumusetii s-au dovedit a fi otravuri lente. Sa vedem insa care e lista celor mai periculoase ingrediente din compozitia produselor cosmetice.

Plumb

Interzis de cativa ani buni in productia de vopsea si creioane, plumbul se gaseste totusi in compozitia unor rujuri produse de branduri de cosmetice celebre. Responsabl pentru  riscurile otravirii cu plumb, de cancer sau de deteriorare a creierului, plumbul trebuie categoric evitat.

Formaldehide

Chiar daca iti doresti bucle jucause, evita produsele de styling care au drept ingrediente formaldehidele, apeleaza mai degraba la produse pe baza de aloe, pentru suvite mai definite.

Propilen glicol

Apare in compozitia cremelor hidratante, lotiuni, pasta de dinti, sapun, cosmetice, deodorante, deci e destul de greu de evitat. Efectele lui adverse merg pana la producerea de eczeme, ulceratii, iritatii ale pielii si dureri de cap.

Triclosan

Unul dintre cele mai periculoase ingrediente intalnite in produsele cosmetice, la deodorante sau la si detergenti, poate cauza deformatii si chiar cancer.

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *