Skip to content

Top 10 orase ale modei


Timp de o saptamana pe an, luminile oraselor se aprind parca mai hipnotice ca oricand. Prin rotatie, se intampla Saptamanile Modei din orasele-cheie ale lumii, zile in care armate de modele, designeri, make up si hair stilisti, editori fashion si iubitori de moda haladuiesc de la un show la altul, de la o conferinta la alta si, desigur, de la un party la altul.

In fiecare an, topul capitalelor modei arata altfel, iar agentia de analiza fondata in Silicon Valley – Global Language Monitor– a facut public clasamentul pe 2011. In top 4, avem aceleasi orase-cheie, cel mai des mentionate de bloggerii situati pe nisa fashion. Pe locul 1 – Londra, urmata de New York, Paris si Milano. Pe locul 5 vine Los Angeles, urmat de Hong Kong, Barcelona si Singapore. Pentru ca pe 9 sa avem Tokio, iar pe 10 Berlin, care a urcat nu mai putin de 8 locuri fata de anul trecut.

Daca ne referim la primele 4, criticii de moda sustin sus si tare ca Milano e locul modei traditionaliste, cu prea putine excentricitati, cuu creatii mai degraba comerciale, decat artistice. La New York avem colectii cosmopolite, o impletire de stiluri, in timp ce Parisul e capitala creatiilor haute-couture. Londra, in schimb, e cea mai dinamica din punctul de vedere al inovatiei. Odata cu Alexander McQueen, excentricitile si detaliile sculpturale nu mai socheaza pe nimeni. Plus ca aici e cea mai mare densitate de designeri tineri.

Dar tu? Care crezi ca e adevarata capitala a modei?

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *