Skip to content

Cu Vin Amintirile se Țin. Lanț, ca glumele și poveștile la un pahar de Beciul Domnesc.

Beciul Domnesc cover imageSoarele de primăvară mângâia curtea casei bătrânești, unde familia se adunase pentru a sărbători Paștele, așa cum se adună în fiecare an. Masa, decorată cu fața de masă aia bună, de duminică, era plină de bucate alese, cozonac pufos și ouă roșii vopsite cu coji de ceapă roșie și portocalie. Copiii se jucau neobosiți, alergându-se printre vișinii proaspăt scuturați de flori, în timp ce adulții stăteau la taclale, savurând un pahar de Beciul Domnesc, Cabernet Sauvignon.

Unchiul Marin, glumețul familiei, a luat primul cuvântul:

-Dragii mei, ați auzit povestea cu cocoșul care a mers la tribunal?

Gluma Unchiului Marin, pretext de râs la un pahar de vin

Toți au izbucnit în râs, anticipând o glumă bună.

-Cocoșul apare în fața judecătorului și e acuzat de agresiune. Domnule judecător, se apără cocoșul, e o nedreptate! Sunt acuzat că am curtat o găină. Dar eu doar îmi exercitam drepturile de… Unchiul Marin se oprește dramatic, lăsându-i pe ceilalți să completeze.

-Cocoș de curte! au strigat toți în cor, izbucnind din nou în râs, chiar dacă știau gluma din anii trecuți.

-Bravo! a spus unchiul Marin, zâmbind. Acum, să ne bucurăm de această zi specială și de vinul delicios pe care îl avem în pahare.

Bunicul, cu ochii lui blânzi și vocea caldă, a adăugat:

-Paștele este despre familie, tradiție și speranță. Este despre a fi alături de cei dragi și a ne bucura de clipele simple ale vieții.

Mama a completat:

-Și despre cozonacul meu delicios! a spus ea cu un zâmbet, arătând spre bucatele rumene care tronau pe masă.

Printre o glumă și o îmbucătură de cozonac,  adulții savurau vinul, iar copiii – limonada făcută de bunica.  Copiii s-au alăturat conversației, împărtășindu-și propriile povești despre jocuri, ghicitori și colegi.

Una dintre mătuși oftă:

-Aș vrea să pot gusta din vinul din vremea lui Ștefan cel Mare!

La care bunicul:

-Cine știe, draga mea? Poate într-o zi vei descoperi o sticlă veche, ascunsă în adâncurile pivniței Beciului Domnesc. Până atunci, să ne bucurăm de vinul din paharele noastre și de poveștile pe care le ascunde.

Dialogurile curgeau lin, ca vinul când era turnat în pahare. Fiecare avea o poveste de spus, o amintire de împărtășit. Era o atmosferă de primăvară și se nimerise o zi atât de însorită, care făcea ca Paștele să fie o sărbătoare cu adevărat specială.

Dincolo de povești și voie bună, privirile se îndreptau adesea spre vișinul bătrân din grădină, ale cărui ramuri încărcate de muguri promiteau o recoltă bogată. Aromele subtile de vișine coapte ale vinului din pahare erau anticiparea perfectă pentru ce avea sa iasă la vară din vișinul ăl bătrân din ogradă.

Beciul Domnesc: Tradiție vie din inima Moldovei

beciul domnesc cover

Beciul Domnesc nu este doar un brand de vin, ci o poveste fascinantă care se scrie de peste 70 de ani. Cu rădăcini adânci în pământul roditor al Moldovei, compania a reușit să devină unul dintre cei mai mari producători de vin din România, oferind o gamă variată de produse pentru toate gusturile și ocaziile.

Istoria Beciului Domnesc se împletește cu istoria țării, mândria companiei fiind Monumentul Beciul Domnesc, o relicvă din vremea lui Ștefan cel Mare, care găzduiește o comoară de peste 100.000 de sticle de vin. Acest monument istoric inclus în patrimoniul cultural al României este o dovadă a tradiției bogate și a pasiunii pentru vinificație care stă la baza companiei.

Podgoriile renumite ale Moldovei – Cotești, Huși, Odobești și Panciu – oferă strugurii de cea mai bună calitate pentru vinurile Beciul Domnesc. Fiecare picătură poartă în ea garanția calității și a gustului autentic, fiind o călătorie gustativă plină de istorie și savoare.

De la Mirabilis Machina și Vinoteca, la Comoara Pivniței și Sceptrus, portofoliul Beciul Domnesc cuprinde vinuri pentru toate gusturile și bugetele. Fie că preferați un vin alb sec sau un vin roșu robust, Beciul Domnesc are o selecție bogată care vă va cuceri simțurile, de la un Merlot corpolent, un Pinot Noir elegant, o Fetească Neagră fructată, o Fetească Regală aromată, un Rosé proaspăt, un Riesling de Rhin floral, o Tămâioasă Românească parfumată, un Muscat Ottonel dulce sau un Sauvignon Blanc vibrant.

Vinurile Beciul Domnesc sunt mai mult decât o băutură, ele sunt o invitație la descoperire, o poveste spusă cu fiecare pahar. Sunt o companie perfectă pentru momentele speciale petrecute cu cei dragi, o punte de legătură între generații și o celebrare a tradiției viticole românești.

Beciul Domnesc, Cabernet Sauvignon: Un vin pentru momente speciale

 

Salut inițiativa celor de la Beciul Domnesc!

Sunt extrem de bucuroasă să primesc spre testare o sticlă de Cabernet Sauvignon roșu, sec, vinul care îmi amintește de masa de Paște.

Paștele, pentru mine, este despre arome fructate, despre rubiniu, despre legende lichide, la modul simbolic. Este sărbătoarea mea preferată, cea mai optimistă, mai despre renaștere și speranță. Și este perfect integrată în primăvara de afară, capricioasă dar atât de frumoasă!

Cabernet Sauvignon de la Beciul Domnesc completează perfect această atmosferă. O să-l descriu atât cât mă pricep, căci gustul e greu de descris în cuvinte. Dar pot spune deja că este un vin complex, cu arome intense de fructe negre și condimente, cu o textură catifelată și un postgust lung și persistent.

Arome:

  • Un buchet vibrant de coacăze negre, care te poartă cu gândul la o plimbare în jurul grădinii de la țară, acolo unde se răsfață în soare tufele de coacăze.
  • Gustul dulce-acrișor al vișinelor coapte, ca o poveste de dragoste cu suișuri și coborâșuri, o explozie de emoții care te face să te simți viu.
  • Taninuri catifelate ce-mi dau o senzație de finețe în gură si pe gâtlej.
  • O aromă delicată de vanilie, care completează perfect celelalte arome și creează un gust armonios.
  • Este o combinație unică de terroir, soiuri de struguri alese cu grijă și pasiunea oamenilor care îl produc. Fiecare pahar este o poveste a pământului moldovenesc, a soarelui blând și a ploilor dătătoare de viață.

Cu ce mâncare să-l pui pe masă:

  • Cărnuri roșii: Beciul Domnesc, Cabernet Sauvignon se potrivește perfect cu carnea roșie la grătar sau friptă, precum antricot, cotlet de miel sau mușchiuleț de porc.
  • Brânzeturi: Vinul se potrivește bine cu brânzeturi maturate, cu arome intense, precum parmezan, pecorino romano sau cheddar.
  • Paste: Un sos bolognese sau ragu de miel se potrivesc perfect cu gustul robust al vinului.

Gustul pe care l-am perceput, încă de la primul pahar

Vinul este sec, cu o aciditate moderată și taninuri catifelate, care îl fac ușor de băut și de savurat. Gustul este robust și complex, cu o aromă persistentă care te invită la încă un pahar, iar culoarea sa roșie rubinie este elegantă și vibrantă, perfectă pentru o ocazie specială.

Abia aștept să savurez mai multe pahare alături de o masă copioasă și de cei dragi! E o bucurie simplă, autentică, o bucurie de a fi împreună, de a ne împărtăși poveștile și de a celebra viața. Paștele este despre familie, tradiție și speranță. Este despre a fi alături de cei dragi și a ne bucura de clipele simple ale vieții. Iar un pahar de Beciul Domnesc, Cabernet Sauvignon este o completare perfectă pentru această sărbătoare, un liant care ne unește și ne face să prețuim mai mult momentele petrecute împreună.

 

Foto via beciuldomnesc.ro, video via Pixabay.com, colaje Canva

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de primăvară 2024.

Sponsor:

Beciul Domnesc logo

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *