Skip to content

Drumul meu de la depozit fizic la depozit virtual

 

Cu toții am auzit despre depozitele de materiale de construcții, dar câți dintre noi cunosc cu adevărat ce se întâmplă în spatele ușilor lor mari și grele? Ca fostă angajată a unui astfel de depozit, pot să vă spun că este un mediu foarte diferit de ceea ce puteți vedea în magazinul de la colțul străzii. Mi-am petrecut cea mai mare parte a zilelor mișcându-mă rapid printre rafturile pline de materiale și de instrumente, încercând să găsesc tot  ce aveau nevoie clienții.

Însă, deși am fost mereu atentă la micile detalii și la cerințele clienților, am simțit întotdeauna că lipsește ceva în felul în care îmi abordam clienții. Știam că oamenii au nevoie de materiale de construcții, dar nu am reușit niciodată să fac legătura cu ei la nivel personal. Când un prieten m-a pus în legătură cu o franciză numită “Depozit Virtual”, mi-am propus să încerc să fac lucrurile diferit.

În scurt timp, am aflat că franciza Depozit Virtual se concentrează pe a oferi o experiență personalizată clienților. În loc să îi lăsăm să își caute singuri produsele, colaboratorii noștri lucrează îndeaproape cu clienții, ajutându-i să găsească exact ce au nevoie pentru proiectele lor de construcții. Am fost încântat să îmi aduc experiența de la depozitul anterior la această nouă franciză și să lucrez cu oameni care împărtășesc aceleași valori ca și mine.

În primul rând, am fost impresionat de cultura de lucru de la Depozitul Virtual. Nu doar că mi s-a oferit o pregătire excelentă pentru a începe să lucrez cu clienții, dar am fost încurajată să fiu creativă și să găsesc soluții unice pentru fiecare proiect. În plus, am întâlnit oameni care sunt hotărâți să ofere clienților cele mai bune servicii și care sunt pasionați de ceea ce fac.

Pe măsură ce am început să lucrez cu clienții, am descoperit cât de mult pot ajuta oamenii cu experiența mea. Mulți clienți vin la noi cu puțină experiență în construcții și se simt copleșiți de numărul de opțiuni disponibile. Prin intermediul Depozitului Virtual, singura franciză de materiale de construcții din România, pot să le ofer clienților sfaturi utile și să îi ajut să găsească exact ce au nevoie pentru a-și îndeplini visul de a-și construi o casă sau de a-și renova locuința.

Primii mei clienți au fost o familie cu doi copii, mult prea ocupați cu cei mici și cu serviciul încât sa mai aibă timp de umblat de la un depozit la altul pentru a-și achiziționa materialele de construcții.

Mulți alți clienți au venit în anii care au urmat. Majoritatea au fost încântați de modul sustenabil prin care Depozitul Virtual funcționează, datorită reducerii numărului de camioane care transportă materiale de construcții pe șosele. La nivel global, această abordare va scurta lanțul clasic de la fabrică la client, ceea ce va contribui semnificativ la economisirea costurilor logistice, de stocare și depozitare, având un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Alți clienți au fost încântați de preț, beneficiind de reduceri prin evitarea comerțului clasic cu depozite și hipermarketuri. În timp ce alții, majoritatea, au fost încântați de cât de ușor și intuitiv este întregul proces de achiziție a materialelor de construcție, indiferent de tipul acestora, inclusiv materiale pentru structură și fundație, izolații, tâmplărie PVC și acoperiș etc. (Vezi detalii).

 

Deși este un depozit virtual, acesta funcționează în mod asemănător unui depozit fizic, unde gama de materiale de construcții este la fel de variată. Singura diferență este că relația cu clientul este intermediată prin comenzi online sau telefonic, de către un consultant local specializat în domeniul materialelor de construcții. Astfel, clientul poate primi marfa la adresa indicată, fără să mai fie nevoie să meargă de la un depozit la altul pentru a-și cumpăra materialele de construcții.

 

Depozitul Virtual este un concept inovativ adus pe piață de Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro (https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/), care vine în ajutorul celor care se ocupă cu construcțiile. Este asemănător unui depozit de materiale de construcții de proximitate, însă prețurile sunt mult mai avantajoase, deoarece costurile adunate de-a lungul lanțului de distribuție sunt eliminate. În plus, acesta oferă clienților cel mai important lucru: timpul, astfel încât aceștia pot investi timp prețios în alte lucruri importante pentru ei.

 

Plasarea comenzii și livrarea acesteia se fac extrem de simplu, pe site-ul Vindem-Ieftin.ro. Clientul lasă o cerere, este contactat de un francizat, negociază prețul, primește o ofertă, achită proforma și primește marfa la adresa indicată.

Dar tu, cui te adresezi atunci când ai nevoie de ajutor în achiziționarea de materiale de construcții? Așteptăm cu nerăbdare comentariile tale!

Foto via Unsplash.com

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de primăvara 2023.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *