Skip to content

Paza bună trece primejdia rea. Cu sisteme de protecție bebeluși de la Empria

Colaj realizat cu Canva, text via empria.ro

Odată deveniți părinți, blonzii de la parter au început să simtă ceva mai mult decât bucuria autentică de a fi împreună și de a sta la taclale cu orele în mica lor grădină. Au început să simtă ceva care se înfiripa încet dar sigur în sufletele lor, încă de la momentul când au văzut că testul de sarcină a scos la iveală cea de-a doua liniuță. Au început să simtă ceva copleșitor, care aproape că le tăia răsuflarea uneori, ceva ce aveau să simtă din prima până în ultima clipă din călătoria aceasta minunată de a fi părinți. Au început să simtă GRIJA.

Grija pentru ființele acelea fragile și mișcătoare, pentru bebelușii aceia chinuiți de colici, care îi trezeau cu încăpățânare noapte de noapte, apoi pentru micuții cârlionțați care încercau să facă primii pași. Unde până mai ieri stăteau la taclale și plănuiau petreceri cu prietenii, acum concediile lor pe plaje exotice s-au transformat în vizite la grădini zoologice și parcuri tematice. Ședințele lor de shopping destrăbălat s-au transformat în cercetare de piață, liste peste liste, cutii peste cutii. Oricât de incredibil ar părea, niște ființe atât de firave, cum erau Iris și Dănuț, aveau nevoie de un car de produse de îngrijire, entertainment, hrană, igienă, protecție.

 

O familie ca oricare alta și o sufragerie care se cerea upgradată

Cei patru trăiau într-un apartament confortabil – erau o familie fericită cu doi copii frumoși. La prima vedere, o familie tipică. Dacă ajungeai însă să-i cunoști mai îndeaproape, îți dădeai seama că, pe cât de obișnuiți erau ei, pe atât de neobișnuită era sufrageria în care-și petreceau mare parte din timp alături de Iris, fetița de 4 ani, și de Dănuț, năzdrăvanul de numai 1 an.

Sufrageria lor era inima casei, unde se jucau, se distrau, discutau. Cu toate acestea, de îndată ce cei mici au început să se târască și să exploreze, părinții și-au dat seama că trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare pentru a face din living un loc sigur pentru copiii lor curioși și aventuroși.

Primul lucru a fost să se uite cu atenție la toate pericolele potențiale din încăpere. Și-au dat seama că televizorul și toate cablurile aferente erau la îndemâna celor doi copii și ca cei mici aveau parte de mult prea mult zgomot. Au investit în niște căști antifonice, mai ales că livingul era situat lângă un drum aglomerat, iar zgomotul traficului era mereu prezent.  Odată cu aceste căști antifonice care au protejat urechile copiilor de zgomote puternice, cei doi au achiziționat și un organizator de cabluri, astfel încât micuții să nu poată trage de niciun cablu.

Cei doi și-au făcut așadar o misiune din a proteja camera de zi pentru copii. Părinții știau că nu va fi o sarcină ușoară, dar erau hotărâți să facă tot ce este necesar pentru a-și ține copiii în siguranță. Au început prin a face unele cercetări de piață și s-au consultat cu alți părinți pentru a afla cele mai bune modalități de a face din camera de zi un teritoriu baby proof.

Unul dintre primele lucruri pe care le-au făcut a fost să instaleze o protectie laterală de pat. Acest lucru a fost deosebit de important pentru că micuților le plăcea să se rostogolească în somn și uneori chiar cădeau de pe pat. Cu balustrada patului, părinții puteau sta liniștiți stiind că micuții lor erau in siguranță.

O altă problemă de siguranță a fost aparatul de aer condiționat. Familia știa că aerul rece care suflă din aparatul de aer condiționat ar putea fi periculos pentru copilasi, așa că au instalat un deflector aer conditionat. Acest dispozitiv simplu a redirecționat aerul rece în sus, departe de fețele copiilor, ținându-i în siguranță.

Ultima măsură de siguranță pe care au luat-o a fost instalarea unor sigurante sertare. Livingul era plin de sertare și dulapuri, numai bune de a fi explorate de către cei mici. Uneori acest lucru ducea la accidente. Cu încuietorile de siguranță la locul lor, părinții puteau fi siguri că micuții lor nu s-ar putea răni accidental, scoțând un sertar sau un dulap.

 

Colaj realizat cu Canva, text via empria.ro

 

Mr Safety intră în scenă

După ce toate măsurile de siguranță au fost puse în aplicare, familia a decis să-și sărbătorească succesul cumpărând un nou ursuleț de pluș pentru Iris și Dănuț. L-au numit pe ursuleț „Mister Safety”, iar cei mici l-au îndrăgit din prima clipă. Le plăcea să se joace cu Mr Safety și chiar îl luau cu ei oriunde mergeau. Mr Safety, prăvălit pe canapeaua din living, era mult mai mult decât o simplă jucărie, amintindu-le de importanța siguranței și a precauției.

Părinții au descoperit în scurt timp că protejarea sufrageriei nu înseamnă doar instalarea de echipamente de siguranță. Inseamnă, de asemenea, să fii atent și conștient de potențialele pericole și să iei măsuri proactive pentru a preveni accidentele. Părinții au învățat să nu subestimeze niciodată curiozitatea copiilor lor și să fie mereu cu un pas înainte.

În cele din urmă, blonzii de la parter au fost fericiți știind că au creat un living sigur și primitor pentru copii. Acum se puteau relaxa și  bucura de timpul petrecut împreună, fără a-și face griji în legătură cu eventuale accidente sau răniri. Mr Safety s-a așezat țanțoș pe canapea, veghind asupra familiei, ca o statuie a importanței siguranței și a prudenței.

Iată câteva modalități prin care puteți să faceți din camera de zi un spațiu potrivit pentru copii:

Metode:

☑ Acoperiți marginile și colțurile ascuțite cu căptușeală din spumă moale sau dopuri de cauciuc
☑ Instalați porțile pentru bebeluși pentru a ține copiii departe de șeminee, scări sau alte zone care pot prezenta pericol
☑ Folosiți protecții de priza pentru a împiedica copiii să-și lipească degetele sau obiectele în prizele electrice
☑ Asigurați mobilier greu sau instabil pe perete pentru a preveni răsturnarea
☑ Creați o zonă de joacă desemnată cu covoare moi și jucării adecvate vârstei
☑ Învață-i pe copii despre regulile de siguranță și explică ce pot și nu pot atinge

Alte produse recomandate, pe langă cele deja menționat mai sus:

* Monitoarele de supraveghere pentru copii cu flux video permit părinților să fie cu ochii pe copiii lor atunci când se află într-o altă cameră
* Încuietorile inteligente de pe ușa din față pot fi controlate de pe telefon, oferind un nivel suplimentar de securitate
* Detectoarele de fum și detectoarele de monoxid de carbon pot avertiza părinții în caz de pericol

 

Mister Safety este tovarășul perfect pentru copiii care doresc să exploreze împrejurimile, dar au nevoie de puțin ajutor pentru a rămâne în siguranță. Cu mutra sa drăguță și pufoasă, este un prieten cu care copiii le va plăcea să se joace.

 

În concluzie, protejarea sufrageriei pentru bebeluși este crucială pentru orice familie cu copii mici. Investiția în echipamente de siguranță, cum ar fi barele de protecție pentru pat, căști cu anulare a zgomotului, deflectoare de aer și încuietori de siguranță poate face toată diferența în menținerea în siguranță a copiilor tăi. Dar este esențial, de asemenea, să fii atent și conștient de potențialele pericole și să iei măsuri proactive pentru a preveni accidentele. După cum a aflat blonzii de la parter, siguranța nu înseamnă doar instalarea echipamentelor de siguranță; e un stil de viață. Așadar, luați măsurile de precauție necesare, rămâneți vigilenți și păstrați-l întotdeauna pe MR Safety alături!

 

Empria, un business creat din grija pentru cei dragi

Și dacă va întrebați care e locul și conceptul care se pliază perfect pe nevoia noastră, a părinților, de a-i proteja pe cei dragi, va spun un sigur cuvânt – Empria. Un business creat din grija pentru cei dragi, Emporia este pe piață încă din 2018.

Copiii antreprenorilor de la Empria au fost inspirația și motivația de a aduce la viață Buy4Baby. De la ideea acesta, de a asigura un mediu sigur bebelușilor, Empria evoluează, trecând într-o nouă etapă a business-ului, una completă, care să includă grija pentru toată familia.

Dacă doriți să faceți din camera de zi un spațiu potrivit pentru copii, luați în considerare încorporarea unor metode și produse marca Emporia. Cu puțin efort și cu ajutorul unui serviciu clienți ireproșabil, puteți crea un spațiu sigur și distractiv pentru cei mici.

 

Articol scris cu un ochi la cei mici și cu unul la pagina de WordPress, pentru SuperBlog, ediția de Primavara 2023.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *