Skip to content

Influente romanesti in moda universala. Traistele “etnice”

Pe noi, romanii, ne influenteaza mai mult moda europeana, decat a noastra pe ei, asta e clar. Cum azi e ziua noastra insa, vreau sa va prezint doua genti marca Wayuu Taya Foundation, in designul si in textura carora am gasit evidente influente folclorice romanesti.

Fabricate manual, din lana in culori vibrante, cu pattern-uri geometrice sau florale inspirate din cultura populara, chiar si ciucurii care flancheaza manerul, pe care i-am vazut si la traistele maramuresene, sunt prezenti.

O geanta asemanatoare, cu modele din lana colorata si cu ciucurei, mi-am cumparat si eu acum cativa ani, de la un targ al artistilor populari. Am dat pe ea in jur de 50Ron, nu 175$, cat costa o geanta din imagine.

Succesul iilor romanesti dincolo de granitele tarii nu mai e un secret pentru nimeni. Am vazut o camasa cu detalii de ie romaneasca chiar pe catwalk, purtata de un designer celebru, in incheierea show-ului de prezentare a noii colectii. Chiar si sacosa din rafie alba, cu carouri rosii, cu care isi aduc studentii de la tara mancarea pe autobuz, am vazut-o pe catwalk acum cativa ani :). Ca sa nu mai vorbim de colectia 100% RO, dedicata de designerul Philippe Guilet artizanilor romani. Un traseu impresionant de la mestesugurile ancestrale ale romanilor, la haute-couture.

Dar tie? Ti se pare de bun augur prezenta influentelor romanesti in moda universala?

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *