Skip to content

Logodna, un trend vintage care castiga teren

Asa arata o statistica facuta de mine, printre prietenele mele nitel trecute de prima tinerete. Catre si putin peste 30 de ani au domnisoarele despre care vorbesc, iar statistica nu e de ici de colo, se incadreaza intr-o marja de eroare de 5%, in graficul statisticilor profesioniste, asadar.

Dincolo de truismul ca o nunta cu surle si trambite cere bani si aranjamente de tot felul, care la randul lor cer nervi si scenarii, emotii si certuri, ideea de a deveni odata si odata femeie maritata slasluieste in fiecare din noi.

Barbatii pe de alta parte, fug de casatorie ca de piaza cea rea. Pentru ca toata lumea sa fie fericita, s-a inventat logodna. Sau, mai bine zis, s-a reinventat.

Daca ciulim putin urechile la povestile bunicilor noastre, vom afla ca logodna era la mare pret si pe vremea lor. Un trend vintage, ca sa spun asa. Atata doar ca in tineretea dumnealor, logodna era doar un preludiu al casatoriei.

Din cate bag de seama, in zilele noastre nu prea mai e asa. Statutul de logodnica se poate prelungi la nesfarsit, nici macar nu e nevoie sa anunti o eventuala data a nuntii. Poti fi logodnica si atat. Pe veci.

Mai ales ca logodnele despre care se vorbeste prin targ au dimensiunile si stralucirea unei adevarate ceremonii, cu inel, dar de logodna, outfituri speciale, beneficiind chiar si de slujba religioasa. Sigura diferenta este ca ele pot fi rupte oricand. Fara complicatii legale. Poate tocmai de aceea logodnele rezista, uneori mai mult decat o casatorie adevarata.

Sa fie logodna doar un compromis modern, sau o optiune din ce in ce mai ferma la batrana si ruginita casatorie? Inclin catre a doua varianta.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *