Skip to content

Lumina naturală, plină, cu geamul curat se ține

curatenia wow

De când mă știu am fost o fire solară. Prin aprilie, când soarele începe să prindă puteri, mă deschid și eu, ca o floare și toată vara mea e plină de energie și râsete. După care, toamna târziu, îmi închid din nou petalele în așteptarea zilelor însorite. Primii cercei pe care mi i-am cumpărat  (nu de căpătat) au fost cu floarea soarelui, cât despre vacanțe, prefer oricând o insulă unui city break într-o țară nordică.

Cu un asemenea comportament de eternă îndrăgostită de vară, e lesne de înțeles că în momentul în care mi-am cumpărat apartament, criteriul peste care nu se putea trece era orientarea spre răsărit și, desigur, geamurile înalte, dacă se poate pe întreg peretele. După îndelungi căutări și ofuscat legiuni de agenți imobiliari, mi-am găsit casa de vis. Am de zis doar atât: are geamuri, frate!

De-a lungul timpului, cercetătorii au demonstrat că oamenii caută locurile însorite și se bucură mai mult de timpul petrecut în lumina naturală. Cercetările au demonstrat, de asemenea, că există beneficii reale asociate cu timpul petrecut în spații ce oferă lumina naturală din abundență. Lipsa luminii naturale poate afecta atât sănătatea oamenilor, cât și a mediului. Pe când prezența ei ajută la scăderea consumului de energie electrică.

 

Ce spune știința

Lumina naturală îi face pe oameni mai fericiți și mai optimiști. Studiile au dovedit că iluminatul natural îi ajută pe oameni să fie mai productivi, mai fericiți, mai sănătoși și mai calmi. Arhitecții folosesc lumina naturală pentru a face spațiile din locuințe sau birouri să pară mai mari, lumina naturală are și beneficii estetice, înfrumusețând orice fel de spațiu. Lumina naturală va scoate în evidență toate detaliile camerei, arhitectura casei sau a biroului.

Ce spun eu

Casa mea are o viață a ei. Râde la soare, prin plantele din ferestre, se umple de lumină prin ferestrele largi și înalte, strălucește de curățenie și mă adăpostește în felul ei firesc și minunat. Ce fac eu ca s-o ajut să-și vadă de soarele ei? Las ferestrele descoperite cât mai mult timp, căci perdelele și draperiile groase absorb lumina și nu mă lasă să mă bucur de ea în toată splendoarea. Am ales perdele din materiale în culori deschise și mult mai ușoare, care permit luminii să treacă.

Dar starea de zen în casa nouă a durat destul de puțin. Mai exact până când geamurile mele înalte, imense au început să se umple, încet dar sigur, de pete, de zici că s-au transformat peste noapte în agregatoare de amprente.

Am învățat încă o lecție: odată cu lumina și cu geamurile vin și…petele de tot felul. Dar nu-i asta o problemă, suntem în 2021, tehnologia avansează rapid, iar Kärcher, lider în aparate de curățat inovatoare, m-a inspirat și m-a ajutat să obțin geamurile curate, care să nu mă calce pe nervi ori de câte ori le priveam.

 

Plus că, pe lângă geamurile imense, mai dețin și una bucată balcon care, ați ghicit, e închis cu geamuri. Să mă apuc să le curăț e o sarcină cu adevărat copleșitoare și consumatoare de timp, așa că a trebuit să mă documentez serios înainte de a-mi achiziționa aparatele de curățat geamuri care să îmi salveze timpul și…nervii.

curatare sticla

Curățenia care contează, cu aparatul care revoluționează modul de a curăța geamurile

Orice se poate spune despre mine, mai puțin că nu țin la zen-ul meu. Ei, și ca să nu-l tulbur cu vederea petelor care se evidențiau în toată splendoarea pe toate geamurile din locuință, am achiziționat un WV 5 Plus N Black Edition,  de la Kärcher.

E un dispozitiv care perfecționează curățarea geamurilor fără efort, fără urme și fără picături. Cum durata de funcționare a bateriei e extinsă, sesiunile de curățare sunt lungi și în amănunțime, așa cum îmi place mie să fac curățenia wow.

Aspiratoare de geamuri de ultimă generație beneficiază de un sistem practic de înlocuire a bateriei, achiziționând a doua baterie se poate obține curățarea continuă a geamurilor, iar mânerul moale al dispozitivului face ca aspiratorul de geamuri de la Kärcher să depășeasca predecesoarele ei din gamă în materie de  manevrabilitate și ergonomie.

Ce mă scotea cel mai des din zenul meu prețios era faptul că, după ce spălam geamurile cu metoda bunicii (spălat plus șters cu hârtie de ziar), tot rămâneau urme la marginea și la colțurile geamurilor. Ei, cu dispozitivul de la Kärcher nu mai am această problemă, căci e prevăzut cu distanțieri pe duza de aspirare. Această funcție permite o mai bună curățare a geamurilor până la margine. Pentru mine, combinația pentru o curățenie igienică arată așa: sticla de pulverizare și laveta de ștergere din microfibre, plus aspiratorul de geamuri.

 

curatenie wow

Beneficiile folosirii unui aparat inovator de curățenie, cum este WV 5 Plus N Black Edition

Complet igienic
Poți goli rapid și simplu rezervorul aparatului, fară a intra în contact cu apa murdară, ceea ce pentru o sclifosită ca mine e un mare plus.

Curățare confortabilă a marginilor
Distanțierul reglabil manual permite curățarea perfectă, fără cute, până la margini. Asta iarăși aduce un mare plus stării mele de bine, căci e o adevărată încântare să-mi admir “opera” după ce curățenia e dusă la bun sfârșit. Să-mi beau cafeaua pe balcon, într-o dimineață cu soare, e un început bun de zi. Mai ales când geamurile strălucesc de curățenie.

Mâner confortabil cu indicator al nivelului bateriei
N-a fost niciodată vreo admiratoare a aparatelor de curățat masive, pe care abia le urnești din loc. E un alt motiv pentru care am ales cu inima deschisă Kärcher, un brand cunoscut pentru produsele sale ușor de manevrat și inovatoare ca design și funcționalitate. Mânerul moale, Soft-Grip, face manipularea aspiratorului de geamuri mai ușoară, iar cele 3 LED-uri indică starea actuală de încărcare a bateriei.

Nu numai pentru geamuri

Partea cea mai cool e că pot folosi aspiratorul WV 5 Plus N Black Edition pentru a curăța orice fel de suprafețe netede, nu numai geamurile. De la oglinzi, mese de sticlă, gresie sau faianță, până la cabina de duș, totul e posibil cu un asemenea aparat echipat cu o tehnologie inovatoare – de la Kärcher.

Și uite-așa, zenul meu rămâne la cote maxime, casa strălucește de curățenie și de lumină, iar amprentele de pe geamuri și oglizi devin o amintire. N-ar avea nici o șansă o echipă de investigatori să colecteze amprente din locuința mea.

curatare geamuri

Dar tu? Cum aduci lumina naturală în casa ta? Și mai ales, cum faci să-ți păstrezi geamul și zenul intacte?

 

Articol scris pentru SuperBlog 2021, ediția de primăvară.
Sponsor:

karcher, produse pentru curatenia wow

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *