Skip to content

Salteaua si bobul de mazăre

“Era odată un prinţ şi prinţul acela voia să se însoare cu o prinţesă, dar cu o prinţesă adevărată.”, așa începe povestea lui Hans Christian Andersen. Dovada supremă că prințesa era adevărată s-a deslușit abia la finalul poveștii; întrebată cum a dormit, fata răspunde:

“Groaznic de prost! Toată noaptea n-am închis ochii. Dumnezeu știe ce a fost în pat! Am șezut pe ceva tare și acuma-s toată numai vanătăi! Groaznic!

Și atunci au văzut cu toții că era o prinţesă adevărată, dacă a simțit ea o boabă de mazăre prin douăzeci de saltele și douăzeci de perne de puf. Așa de gingașă la piele nu putea să fie decât numai o prinţesă!”

Așa suna povestea pe vremea aceea. Dar slabe șanse să se mai repete în zilele noastre. Între timp a apărut un element esențial: saltelele echipate cu tehnologii de top. Să simți un bob de mazăre sub o astfel de saltea? Povești!

Dintre saltelele disponibile pe piață -mda, sunt stivă de branduri, care promit de la proprietăți antibacteriene până la materiale de top sau tehnologii inovatoare – saltelele Amber sunt printre cele mai performante. Numele vine de la spuma cu chihlimbar cu care sunt echipate (da, chihlimbarul nu e doar piatra aia frumoasă din bijuterii).

Iată câteva dintre caracteristicile care le diferențiază:

Ce să cauți la o saltea?

Spuma de memorie asigură confort și suport lombar, așa încât somnul tău să fie cu adevărat odihnitor. Saltelele Amber merg mai departe de atât, sunt echipate cu o tehnologie hibridă, din spumă cu chihlimbar АmberFoam® brevetată, cu spumă HR cu efect de masaj, cu 7 zone de confort, spumă cu memorie de calitate avansată și sistem ortopedic Pocket spring.

Forma ortopedică: spuma de memorie a cărei importantă am subliniat-o mai sus se adaptează formei corpului tău, în timp ce spuma HR și sistemul cu arcuri Pocket asigură un suport mai bun pentru coloana vertebrală.

Materiale antibacteriene. Nu-ți dorești bacterii sau alte microorganisme mișunându-ți prin pat. Evită-le cu o saltea creată din materiale antibacteriene.

Ventilația. Știai că în timpul somnului se produc circa 300 ml de umezeală pe noapte? O saltea echipată cu sistem de ventilație, cum e Amber, îți asigură răcoare și ventilație pe tot decursul somnului.

Termoreglare. Cu asemenea saltea cu termoreglare, te trezești mai puțin în timpul nopții, deci ai parte de un somn liniștit, pentru ca dimineață să te bucuri de toată energia necesară pentru o nouă zi.

Ce înseamnă pentru mine un somn bun?

Trebuie să mărturisesc din capul locului că ador să dorm. Somnul e portalul meu spre o nouă zi plină de voie bună, un interval în care grijile mă lasă în pace, lasand loc visurilor.

Un somn bun înseamnă liniște, și întuneric, și mult, mult aer. Dorm cu geamul deschis cât se poate, din martie până în ocombrie. Să te oxigenezi în timp ce dormi e esențial pentru ca să funcționeze creierul în parametri optimi, iar un simplu geam deschis poate face minuni. Dacă mai ai parte și de o saltea dotată cu sistem de ventilație, ai toate premisele pentru un somn plăcut.

Dacă o poți testa, îți dai seama dacă e pentru tine.

Așa arătau pe vremuri cumpărăturile online, care inițial au pornit cu handicapul că aveai parte doar de pozele din website, fără să le poți simți pe propria piele. Cei de la Amber au făcut un pas înainte și în zona aceasta și îți acordă termen 100 de nopți să testezi salteaua achiziționată.  Dacă, întâmplător nu îți place, nu este nicio problemă, iti va fi restutuita integral suma plătită pentru aceasta. 

Dacă prințesa din povestea lui Andersen ar fi dormit 100 de nopti pe o saltea ca asta, probabil ca nu ar fi avut parte de niciun disconfort – nici măcar în a 101-a noapte. Dar stați că intru deja în altă poveste 🙂

P.S. Cam asa ar dormi prințesa in zilele noastre, cu sau fără bobul de mazăre:

StockSnap_HB3OM9NP8M

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *