Skip to content

Talpa rosie a pantofilor Louboutin, din nou marul discordiei

Dupa ce s-a zbatut atata ca s-o inregistreze, Christian Louboutin e din nou in pericol sa piarda marca asupra controversatei talpi rosii. Avocatul Victor Marrero a respins cererea lui Louboutin de a opri vanzarea pantofilor cu talpa rosie creati de alte branduri, cum ar fi cei semnati de Yves Saint Laurent, argumentand ca e imposibil de demonstrat ca folosirea culorii rosii merita protectia marcii inregistrate. Culoarea e are o functie ornamentala si estetica in industria modei, a mai aratat el, deci nu poate decat intari competitia.

Toata aceasta pledoarie este, evident, o lovitura de proportii pentru brandul Louboutin. Care tocmai prin aceasta se diferentiaza de alta branduri celebre. Designul, culoarea si textura pantofilor de dama din categoria de lux sunt extrem de apropiate in zilele noastre, diferentele de la un brand la altul fiind insesizabile. Iata de ce talpa rosie, inregistrata ca marca proprie de Christian Louboutin, e o miza uriasa.

Voci din lumea modei sustin ca era normal sa se intample asa, de vreme ce branduri exclusiviste ca Louboutin, Jimmy Chou sau Manolo Blahnik nu mai sunt chiar atat de exclusiviste, ba chiar le gasesti la orice colt de bloc.

Voi ce credeti ca se va intampla in cazul in care Christian Louboutin va pierde dreptul asupra celebrei talpi rosii?

 


 

 

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *