Skip to content

Ce accesorii alegi la o rochie din dantela

Poate titlul corect era : “Ce accesorii sa NU alegi la o rochie din dantela”, asta pentru ca o astfel de textura delicata si “filigranata”, cum e dantela, impune o gramada de restrictii in materie de accesorizare.

In primul rand, nu te limita la dantela neagra cand alegi o rochie pentru seara. La fel de bine poti opta si pentru piese pe tonuri pastel (roz-prafuit, azuriu sau vernil) sau culori intense: oranj, galben sau fuchsia.

Multe femei accesorizeaza rochia din dantela cu siraguri de perle, pentru a crea un stil lady like. Nu e 100% gresit sa alegi accesorii cu perle la o rochie de dantela, dar cum materialul rochiei e pretentios si extrem de delicat, colierul din perle trebuie sa fie dintr-un singur sirag, la baza gatului, sa nu acopere in niciun caz dantela. Cercelusii sa fie simpli, iar daca porti colierul, renunta la bratara si invers. Vei obtine astfel o accesorizare in stil Audrey Hepburn, cu care te vei face remarcata la un cocktail sau la o petrecere exclusivista.

Fereste-te de accesoriile filigranate, fie ele din aur sau din argint. Chiar daca sunt mici opere de arta, bijuteriile trebuie sa fie cat mai simple, fara motive florale, fluturasi sau simboluri religioase. Dantela insasi este un filigran textil, asa incat accesoriile alese trebuie sa fie cat mai simple.

Nu acoperi dantela cu accesorii, e de prost gust si vei transforma rochia de bal intr-un kitsch monstruos. Preferabil e sa renunti la colier de tot, alege doar o bratara finuta sau o pereche de cercei din argint.

Tine-te departe de accesoriile-statement atunci cand porti o rochie din dantela. Nici pandantivele oversized, nici cerceii candelabru, nici bratarile tribale nu sunt o alegere potrivita. Orienteaza-te mai degraba spre bijuterii finute, din aur sau argint, sau alege o singura bratara mai lata, fara filigran, cum e cea din imagine.

Chiar daca vei fi tentata sa alegi cercei acoperiti cu dantela sau clutch-uri si pantofi cu aplicatii din dantela, retine ca rochia e singura care trebuie sa afiseze aceasta textura. Pe scurt, regula e sau/sau, nu si/si! 🙂

Dar tu? Ce accesorii alegi la o rochie din dantela pe timp de seara?

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *