Skip to content

Ce ți-ar spune tenul, dacă ar avea voce

Iar se anunță o zi friguroasă, mi-am dat seama de asta în cele câteva secunde în care m-a scos pe geam, să îi facă semn curierului unde să parcheze. M-a izbit un vânt tăios, dinspre miazănoapte, care m-a atins ca un șmirghel. Mara a închis repede geamul și s-a cuibărit în geaca lungă, din puf, căreia îi spunea Duna. Da, mersi, ea se ascunde în geacă și a rezolvat problema, n-o mai atinge frigul cel necruțător sau vântul cei nemilos. Dar eu? Eu stau neclintit în fața vremii și a vremurilor, trebuie să îndur totul cu stoicism și să nu mă supăr niciodată. Dacă mă supăr, vezi tu, fac riduri…

Ah, câte i-aș mai spune femeii care mă poartă prin ploi, prin vânt și prin soare. Unde mai pui că s-a apucat și de alergat, așa că a mărit durata de expunere a mea la elemente. Aș începe prin a-i explica faptul că sunt extrem de sensibil, mai sensibil decât și-ar putea cineva imagina. Că am nevoie de protecție, mai ales în sezonul rece, mai ales că nu am parte de Duna.

Apoi, i-aș spune că vreau să rămân sănătos, radios și îngrijit cât mai mulți ani, așa că ritualul de îngrijire ar trebui să fie păstrat cum se cuvine. Să mă îngrijească cu cele mai bune produse cosmetice, cum sunt cele de la Allurene, pregătite cu drag în România. Nu numai că sunt testate dermatologic dar pot fi folosite de la 18+ ani, deci mi se potrivesc perfect.

Să facă bine și să-și pună la punct un ritual de îngrjire în toată regula. De pildă dimineața și seara să folosească Apa Micelară Refresh Me Nicely de la Allurene pentru demachierea și tonifierea tenului și a pielii sensibile din jurul ochilor. Fiind testată dermatologic și oftalmologic și având ingrediente precum extract din lucuma, care oferă o curățare blândă, menajează bariera protectoare a pielii și curăță delicat, respectând echilibrul natural al pielii, Cobiophytonic, ce ajută la reducerea cearcănelor, cu rol antiinflamator și efect calmant și decongestionant și Cobiobright, care sporește luminozitatea și strălucirea pielii, împiedică degradarea colagenului și uniformizează culoarea pielii, apa micelară sper să devină în scurt timp un produs esențial în ritualul de îngrijire.

Foto via Allurene

În timpul sezonului rece, am nevoie, i-aș mai spune, de ceva puternic hidratant, așa că pe lângă crema hidrantată My BFF de la Allurene, o cremă curată, in stare să-mi redea strălucirea și fermitatea, să folosească și serul de hidratare Allurene. Aplicate cu strictețe dimineața și seara pe față, gât și decolteu, pe pielea curățată și/sau demachiată în prealabil, atât crema, cât și serul asigură hidratare intensă și de durată, acţionând dual, prin refacerea rezervelor hidrice din piele şi diminuarea pierderilor transepidermale de apă și Biohidractil, cu rol de îngrijire a tenului și hidratare pe termen lung și îmbunătățirea flexibilității și fineții pielii. Exact ce-mi trebuie mie, ca să arat catifelat și ferm.

Foto via Allurene.ro

 

O să-i amintesc și de pielea, încă și mai sensibilă, din jurul ochilor care în timp devine tot mai ternă și lipsită de vitalitate, parte din cauza vârstei, parte din cauza machiajului pe care-l aplică aproape zilnic. Pentru zona aceasta, i-aș recomanda  crema contur ochi Allurene, creată special pentru a reduce ridurile și cearcănele. Produsul, testat dermatologic și oftalmologic, se aplică după demachierea tenului cu apa micelară despre care v-am povestit deja. Pe lângă Phytosqualan, crema contur ochi Allurene mai conține și Hyaceramidil, ingredient special destinat îngrijirii zonei sensibile din jurul ochilor, predispusă la apariția ridurilor, și Cobiophytonic, ce ajută la reducerea cearcănelor, cu rol antiinflamator și efect calmant și decongestionant.

Dar voi? Ce v-ați auzi de la tenul vostru, acum, în prag de sezon rece? Va aștept în secțiunea de comentarii, cu sugestii de îngrijire ten în sezonul rece.

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2022.

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *