Skip to content

Tehnocultura, un podcast cu oameni care nu încearcă să ne vândă nimic

Mereu mi s-a spus ca sunt o bună ascultatoare, ceea ce se pare ca s-a transferat și în zona podcasturilor, pe care îmi place să le ascult, mai ales dacă sunt pe zona tech, psihologie sau comedie.  Fie că alerg, gătesc sau călătoresc, podcasturile sunt prilejul perfect să învăț ceva nou sau pur și simplu să mă distrez. Să-mi fac podcastul meu nu mi-a dat prin gând, tocmai pentru ca mă exprim mai bine în scris decât verbal, și prefer oricând să ascult, decât sa fiu eu cea care livrează un discurs.

Am ascultat câteva episoade marca Tehnocultura și mi-a părut rău că nu i-am descoperit pe băieți mai demult. Dar nu e timpul pierdut, sunt toate episoadele disponibile pe site. Pe măsură ce i-am ascultat, mi-am notat câteva sugestii, pros & cons, ca urmare a provocării celor de la SuperBlog.

Un podcast de tehnologie care aduce cele mai fierbinți noutăți din lumea gadgeturilor și a gamingului, cu comparații și experiențe de viață legate de tehnologie.

Am să încep cu ce nu mi-a plăcut, ca să închei articolul într-o notă pozitivă.

Cons:

? Logo-ul podcastului nu e responsive, așa încât Tehnocultura devine NOCULT pe unele device-uri

 

? Podcastul prea lung, în jur de 45 de minute ar fi destul

? Nu includ studii peer reviewed, ar fi interesant să vorbească despre astfel de studii, referitoare la psihologia vizavi de tehnologie

Colaj realizat în Canva

 

Bun, și-acum o să vă spun ce mi-a plăcut. Spoiler alert: lista e mult mai lungă decât cea de mai sus:

? E super că sunt 2 gazde, nu una, mai ales că există o chimie între ei, așa încât conversațiile sunt antrenante, presărate cu un fin umor.

? Îmi place intro-ul ‘extraterestric’.

? Ador că aduc referințe de site-uri și de surse de gadgeturi, plus ultimele noutăți din tech.

? Bonus: noutățile sunt adaptate la piața din RO

? Cum sunt gameriță înrăită, îmi plac conversațiile legate de jocuri.

? Mi-a făcut o reală plăcere să-i ascult, mi-am desfăcut o bere și i-am ascultat pe băieți, era ca și cum aș fi cu ei la terasă, mai ales că limbajul e unul informal, dar decent și plin de informații utile.

? Un mare plus e că sunt antagoniștii pieții de influencers în domeniul tech, își spun părerea din perspectiva unui utilizator normal, așa încât se adresează unei audiențe care nu vrea să vadă un unboxing filmat cu o cameră de mii de euro, ci păreri sincere despre noutățile din tech.

? Comunitate legată în jurul podcastului este una organică, băieții (Vlad Bănică și Manuel Cheța) și-au propus să EDUCE, nu doar să livreze știri din domeniul tech.

 

Ce m-ar face să devin o ascultătoare fidelă ar fi dacă băieții ar aborda mai des subiecte referitoare la dezvoltarea site-urilor, pentru că subiectul ăsta mă interesează momentan mai mult.

 

 

Ca sugestii, ce aș vreau eu personal să aud pe viitor în Tehnocultura (unele dintr subiectele de mai jos au fost deja abordate, mi-ar plăcea să mai aducă vorba despre ele și în podcasturile viitoare):

-Mi-ar plăcea să ascult mai multe despre platforme gen Figma, Webflow, etc.

-despre jocuri noi de strategie

-despre oferte cool la gadgeturi (disponibile în RO)

-cum sa-ti faci casa cu adevărat smart

-startup-uri tech de succes (ce idee inovativa i-a dus spre success, dacă au obținut finanțare, premii, etc.)

-sugestii, gadgeturi, aplicații pt economisire (energie, gaz, bani)

-securitatea telefoanelor, a laptopului (mai ales cele de la Apple)

Colaj realizat in Canva

 

Dacă și tu ești pasionat de tot ce respiră technologie, podcasturile pe nișa tech sunt o șansă reală de a absorbi informație într-o perioadă de timp relativ scurtă. Iar Tehnocultura vine cu un suflu proaspăt pe piața din RO, și cu oameni care nu încearcă să ne vândă nimic. O să-i mai ascult, am început cu cele mai noi episoade, dar o să ascult și episoade mai vechi!

Articol scris pentru SuperBlog, ediția de toamna 2022.

Sponsor:

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

2 Comments

  1. Foarte faina postarea. Cu siguranta apreciez acest site. Tine-o asa!

  2. Mersi de articol. Este drept că nu vindem nimic în afara de informație utilă la schimbul timpului oferit de oameni să asculte acele informații utile. Sperăm să ajute cât mai mult fiecare episod în parte. Mersi de animația numelui de podcast, chiar faină. Legat de informații pentru web developeri am avut deja câteva episoade în care am pomenit despre ce ar trebui să învețe oamenii în lumea front-end dev și de ce ar trebui sa se orienteze foarte mult pe accesibilitate web, lucru prea puțin știut de lume. Strângem tot mai multe sugestii ca să facem podcastul un succes cât mai mare 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *