Skip to content

Cozy să fie, dar și cu puțin praf de zâne

O să încep prin a mă prezenta. Sunt, pe scurt, zâna cea bună. Știu, sunt o prezență destul de plictisitoare si unilaterală, în care doar copiii mai cred în vremurile astea tulburi, dar asta sunt, cu asta defilez. Cu obrazul meu neobișnuit de subțire, cu cei șapte ani de acasă în tolbă și cu o blândețe adesea dezarmantă. Ei, dar nici chiar eu nu sunt în totalitate bună, am și eu accesele mele de furie și micile mele răutăți, de care însă mă descotorosesc într-o clipă. Am metodele mele de meditație, mă dau cu praf de zâne, cu minuni, dar despre asta vom vorbi, poate, cu altă ocazie.

Azi o să vă povestesc cea mai recentă faptă bună pe care am făcut-o ca zână bună ce mă aflu. Așaaa. Aterizez eu zilele trecute în locuința Marei. Nu era nimeni acasă, ca de obicei la or aia, așa că m-am putut desfășura în voie. Primul lucru pe care l-am constatat a fost puzderia de jucării de peste tot. Le găseai pe dulapul din dormitor, pe uscătorul de haine, pitite prin dulapuri, ba chiar împrăștiate pe jos. Era ca și cum ai fi ajuns într-un magazin de jucării în care tocmai explodase o bombă.

 

Eu, pe lângă faptul că sunt zâna cea bună, mă mai strecor din când în când și în gândurile oamenilor. Pe care le citesc. Așa am aflat că Mara tânjește la o odaie măcar din casă cozy, așa cum era în vremurile dinainte de a apărea odrasla cea energică sa-și înșire jucăriile prin toată casa. Când era doar ea cu soțul, altfel arăta totul. Veioza cu specific japonez din sufragerie nu mai fusese aprinsă de ani de zile, blana de miel de pe fotoliu n-a mai fost întinsă de cine știe când.

Mi-am răsfoit prin minte și am căutat idei originale de a transforma un spațiu destul de anost într-unul cozy și ele n-au întârziat să apară; în ordinea asta:

 

Din casa asta lipsea o oglindă mare, care să reflecte poate o decorațiune sau o piesă de mobilier interesantă, cum e comoda vintage de sub televizor. Oglinzile au calitatea de a deschide spațiile, de a conferi luminozitate și căldură camerelor, oferind și profunzime interiorului.

Cum 3D e pe val în ultimii ani, un sticker de perete 3D cu efect de oglindă va crea o atmosferă nu numai cozy, ci și futuristă și va da un plus de șarm sufrageriei. În dormitor n-aș îndrăzni să le trântesc o oglindă, râsei în sinea mea.

Un arbore fragmentat în mai multe oglinzi va reflecta într-un mod unic lumina și va da un aer cozy încăperii, așa că un mare DA pentru stickerul de pe Favi.

 

Știu, când spui “cozy” te gândești la covoare din blănuri, în care să-ți scufunzi pașii, la un scaun balansoar, sau poate la o fântână feng shui. Nu e genul Marei. Vă spun un secret despre ea: în puținele ore în care mai are timp de ea, e gameriță înrăită. Așa că pentru ea cozy înseamnă un scaun de gamer bine capitonat. L-am găsit tot pe Favi.ro.

Pe lângă faptul că e ergonomic și confortabill, cu piele rezistentă la frecare, are și un sistem de iluminare LED tip RGB. Culcușul perfect pentru o seară de gaming, dacă mă întrebați pe mine.

 

Că tot am vorbit de sticker-ul cu aspect de oglindă, ar fi frumos să reflecte o lumină răsfrântă, într-o seară de vineri. Așa că mai am o idee pentru sufragerie: o lampă de masă Musoma, ce-și va arunca luminile, ca niște raze, în toată încăperea.

 

Dar nu putem vorbi despre interioare cozy fară să ne legăm și de texturi.  O cuvertură albă, din bumbac, va da luminozitate dormitorului destul de mic al Marei, plus că se va simți atât de bine pe piele! Va fi o piesă forte și ca estetică, franjurii stufoși vor va un aspect boem-chic încăperii iar Mara va fi încântată.

 

Pe Mara n-o poate scoate nimeni din cărțile ei. Nu c-ar încerca cineva. Nu există sentiment mai plăcut decât cel simțit atunci când te retragi în colțișorul tău de lectură după o zi lungă, poate și cu un ceai sau o ciocolată caldă plus o pătură pufoasă, mai ales acum, că s-a lăsat frigul. Pentru colțul de lectură, m-am gândit să instalez biblioteca în spațiul unei nișe, astfel încât să nu încarce vizual camera. Câteva polițe pe care să pună cărțile ei dragi sunt suficiente, astfel îi va rămâne suficient spațiu pentru un fotoliu confortabil.

 

Pentru locuitorii apartamentului în care mă aflu, muzica nu e vreun moft, e adevărată metodă zilnică de relaxare.  O casă în care miroase bine și se aude bine este o casă mult mai primitoare și relaxantă. Pentru miros poți să mergi de la lumânări parfumate, la uleiuri pentru aromaterapie sau chiar…miros de vin fiert. Pe partea de muzică, aici au ei preferințele lor, eu aș așeza pe comoda vintage, sub televizor, un pickup pe care să se rotească vinylurile.

 

Poate v-ați aștepta din partea mea, ca zână bună, să dau din baghetă și să apară toate minunățiile de mai sus în locuința Marei. Ei, nu se întâmplă chiar așa. Ce pot însă să fac, dacă oricum toate decorațiunile și piesele de mobilier sunt alese pe sprânceană de pe Favi, le voi pune pur și simplu în coșul de cumpărături virtual, așa încât Mara, cel mai probabil se va întreba de unde au apărut acolo.

La fel ca oamenii de care te înconjori, mediul în care trăiești îți dictează starea de spirit și când simți că s-a stricat echilibrul între decorațiuni, mobilier și alte accesorii din casă, poți începe să faci această schimbare prin mici detalii. O zână bună, ca mine, dar mai ales un motor de căutare, ca Favi, te vor ajuta enorm. Apropo, să nu uit să dau cu puțin praf de zâne pe aici înainte să plec.

Acum spuneți-mi despre voi! Cum reușiți să creați o atmosferă cozy acasă?

Foto via Favi.ro

Articol scris de zâna mea cea bună pentru SuperBlog, ediția de toamnă 2021.

Sponsor:

 

STAI PE-APROAPEPrimeste newsletter-ul lunar InCabinaDeProba, direct in inbox!

Redescopera MODA, MODUL de-a fi senin si MODELUL preferat de pe catwalk.

Comentarii

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *